Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι 75-88: Η κόπωση και τα λάθη έφεραν την ήττα στην Κύπρο

Η Μακάμπι κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα στον... κουρασμένο Παναθηναϊκό (88-75), με τους "πράσινους" να παρουσιάζουν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Μπάγερν. 

Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι 75-88: Η κόπωση και τα λάθη έφεραν την ήττα στην Κύπρο
INTIME SPORTS
5'

Οι "πράσινοι" μπορεί να είχαν και πάλι στο πλευρό τους τον εκπληκτικό κόσμο των φίλων τους στην Κύπρο, είχαν όμως και πολλά αμυντικά προβλήματα τα οποία δεν τους επέτρεψαν να πάρουν την νίκη κόντρα στην Μακάμπι, στην τρίτη και τελευταία ημέρα του τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης". Η ομάδα του Όντεντ Κάτας επικράτησε με 88-75 με τους "πράσινους" να εμφανίζουν έντονα σημάδια κόπωσης, κάτι απόλυτα φυσιολογικό για την εποχή που βρισκόμαστε.

Κορυφαίος για την ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν ο Λορένζο Μπράουν που είχε 14 πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο Γιούρτσεβεν τελείωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ για τη Μακάμπι αναδείχθηκε ο Σόρκιν με 18 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR που (εκτός από τις γνωστές απουσίες των Καλαϊτζάκη και Αντετοκούνμπο) είχε να διαχειριστεί και την απουσία του Κέντρικ Ναν ξεκίνησε καλά το ματς, δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στη Μπάγερν. Με τον Γιούρτσεβεν να μαζεύει και πάλι τα ριμπάουντ και τους «πράσινους» να έχουν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να προηγηθούν με 8-5 και 10-7, με τον Τσεντί Οσμάν να παίρνει πρωτοβουλίες. Η συνέχεια όμως δεν ήταν το ίδιο καλή με τη Μακάμπι να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης και να εκμεταλλεύεται τα πολλά αμυντικά κενά των «πράσινων».

Με τον Σόρκιν αρχικά και τον Γκάμπριελ στη συνέχεια να δίνουν πολλές λύσεις και τον δεύτερο να κάνει μεγάλη ζημιά στη ρακέτα του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Κάτας πήρε προβάδισμα με 14-20, τρία λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Εκεί, μπήκε στην εξίσωση και ο Γικουμπάιτις που «πυροβολούσε» από τα 6.75μ, (η Μακάμπι είχε 5/6 στο τέλος της πρώτης περιόδου) και διαμόρφωσε το 18-26, με τον Μήτογλου να πετυχαίνει τρίποντο με τη λήξη και να «γράφει» το 22-30.

Ανάλογη και η συνέχεια με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει τον έλεγχο του αγώνα και τη Μακάμπι να είναι πολύ συγκεντρωμένη. Αποτέλεσμα να προηγηθεί η ομάδα του Τελ Αβίβ με 24-35 και τους «πράσινους» να ψάχνουν τρόπους αντίδρασης. Και οι τρόποι… βρέθηκαν. Με τον Μπράουν να «οδηγεί» επιθετικά την ομάδα, να «διαβάζει» πολύ στα και τον Οσμάν να δίνει λύσεις στο ανοικτό γήπεδο οι «πράσινοι» ροκάνισαν τη διαφορά, τη στιγμή που ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν εξαιρετικός στην άμυνα. Αποτέλεσμα, σερί 11-0 για τον Παναθηναϊκό και το σκορ στην απόλυτη ισορροπία, 35-35 στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης. Σόρκιν και Κοέν κρατούσαν τη Μακάμπι μπροστά στο σκορ, τη στιγμή που Γιούρτσεβεν και Οσμάν απαντούσαν για τους «πράσινους», με το ημίχρονο να «κλείνει» με σκορ 44-47.

Η κόπωση του «τριφυλλιού» οδήγησε στο 11-11 του δεκαλέπτου

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πέρασε στο παρκέ με αποφασιστικότητα για να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης και εν μέρει τα κατάφερε. Οι «πράσινοι» έσφιξαν την άμυνά τους, βρήκαν πόντους στον αιφνιδιασμό και στο 23’ το σκορ ήταν στο 49-49, έπειτα από καλάθι του Ματίας Λεσόρ. Η Μακάμπι παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να βρίσκει τις λύσεις που έψαχνε, με τους «πράσινους» να παρουσιάζουν ξεκάθαρα σημάδια κόπωσης και ο Ριβέρο έδωσε αέρα 7 πόντων στην ομάδα του 51-57 λίγο πριν το τέλος της περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με σκορ 55-58, έπειτα από καλάθι του Κώστα Σλούκα.

Αποβολή Αταμάν και στο +11 η Μακάμπι

Η δυνατότητα που έχει φέτος ο Παναθηναϊκός να παίζει με ότι σχήματα θέλει φάνηκε και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν ο Αταμάν έριξε στο παρκέ τους Σλούκα, Παπαπέτρου, Οσμάν, Χουάντσο και Γιούρτσεβεν. Αυτό δεν πήγε όμως καλά για τους «πράσινους» αφού τα λάθος σφυρίγματα των διαιτητών «χάλασαν» το μυαλό των παικτών του «τριφυλλιού» αλλά και του Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός διαμαρτυρήθηκε έντονα για βήματα με τα οποία χρεώθηκε ο Οσμάν με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο τεχνικές ποινές και να αποβληθεί. Αποτέλεσμα η Μακάμπι να ξεφύγει με 11 πόντους, 59-70, αλλά με τον Γιούρτσεβεν να μειώνει άμεσα σε 61-70 και τον Γκραντ αμέσως μετά να ρίχνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά με κλέψιμο και αιφνιδιασμό, 62-70. Και η μίνι αντεπίθεση δε σταμάτησε εκεί μιας και ο Παπαπέτρου πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με γκολ-φάουλ έριξε τη διαφορά στους 5 πόντους, 65-70, 5:30 πριν το τέλος του αγώνα. Η Μακάμπι όμως είχε και πάλι λύσεις και πήρε και πάλι διαφορά 11 πόντων. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Σόρκιν και Μπλατ το σκορ έγινε 65-76, 3:30 πριν το τέλος της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Αταμάν να μη μπορούν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Τα Δεκάλεπτα: 22-30, 44-47, 55-58, 75-88

Δείτε εδώ τα συνολικά στατιστικά της αναμέτρησης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή