Παναθηναϊκός AKTOR: Ξεχειλίζει από ποιότητα και το δείχνει με το «καλημέρα»

Οι πρωταθλητές Ευρώπης παρουσιάστηκαν στο κοινό (σχεδόν) σε απαρτία για πρώτη φορά στη σεζόν, στο πλαίσιο του τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», με τα φώτα να πέφτουν πάνω στους Μπράουν, Οσμάν και Γιούρτσεβεν.
4'

Η κλεψύδρα της αναμονής για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των πρωταθλητών Ευρώπης έχει αρχίσει να… αδειάζει με τους φίλους του «τριφυλλιού» να έχουν ήδη ξεκινήσει να παίρνουν… γεύση για όσα θα επακολουθήσουν τη σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει.

Κυριακή (15/9/) και Δευτέρα (16/9) ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε ουσιαστικά την πρώτη του… ανεπίσημη εμφάνιση στο κοινό του (μιας και στους αγώνες στη Λουμπλιάνα οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με πολλές και σημαντικές απουσίες), στο πλαίσιο του τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδωσε δύο αγώνες επιπέδου Euroleague, κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Απολογισμός; 1-1. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστούμε την εποχή στην οποία βρισκόμαστε και το ότι οι παίκτες είναι πολύ δύσκολο, λόγω της προετοιμασίας, να ανταπεξέλθουν σε δύο κολλητά ματς αυτού του επιπέδου. Εξ ου και τα δύο διαφορετικά πρόσωπα της ομάδας του Εργκίν Αταμάν στους δύο αγώνες. Αγώνες όπου δεν είχε στη διάθεσή του τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Κώστα Αντετοκούνμπο (οι οποίοι είχαν μείνει στην Αθήνα), ενώ κόντρα στην Μακάμπι δεν αγωνίστηκε και ο Κέντρικ Ναν.

Ούτως ή άλλως τα βλέμματα των περισσότερων ήταν στραμμένα στα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού. Λορένζο Μπράουν, Τσεντί Οσμάν και Ομέρ Γιούρτσεβεν συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κόσμου, μιας και οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» ήθελαν να δουν τι θα δώσουν ι τρεις παίκτες στα… χέρια του Εργκίν Αταμάν.

Και οι πρώτες εικόνες είναι απόλυτα ενθαρρυντικές.

Πρώτος και καλύτερος ο Λορένζο Μπράουν. Ο οποίος, εκ των τριών, είναι και αυτός με τις περισσότερες μέρες στην ομάδα. Έχει ακολουθήσει την προετοιμασία από το ξεκίνημα, από το βασικό της στάδιο και από την πρώτη στιγμή έχει δείξει ότι δε χρειάζεται κανένα χρόνο προσαρμογής. Έχει «δέσει» πολύ γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό με τους συμπαίκτες του και δείχνει απίστευτα άνετα στο να κάνει στο παρκέ, τόσο αυτά που ξέρει, όσο και αυτά που του ζητάει ο Εργκίν Αταμάν. Ο Μπράουν δεν αποκλείεται να είναι ο παίκτης «κλειδί» του «τριφυλλιού» στην περιφέρεια, κάνοντας πολλές δουλειές τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του. Στην Κύπρο, στα δύο ματς, είχε συνολικά 20 πόντους (5/8 δίποντα, ¼ τρίποντα, 7/9 βολές) αλλά και 8 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 4 λάθη.

Ακόμα είναι νωρίς για τον Οσμάν

Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού στη Euroleague δεν είναι άλλη από αυτή του Τσεντί Οσμάν. Ο Τούρκος παίκτης μπορεί να βρίσκεται πολύ λίγο διάστημα στον Παναθηναϊκό αλλά έχει προλάβει να δείξει δείγματα του ταλέντου του αλλά και το πόσο και που μπορεί να βοηθήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης. Η σωματοδομή του, του δίνει τη δυνατότητα να απειλήσει και κοντά και μακριά από το καλάθι, είναι ο παίκτης που θα δώσει λύσεις στον αιφνιδιασμό (κάτι που έλειψε πάρα πολύ στην ομάδα την περασμένη σεζόν), ενώ η φιλοσοφία του είναι τέτοια που παρά την προυπηρεσία του και το ταλέντο του πρωτεύον για τον ίδιο είναι η ομάδα. Στους αγώνες με Μπάγερν και Μακάμπι (οι πρώτοι του με τον Παναθηναϊκό) είχε 11 πόντους (2/2 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 6/9 βολές), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο Γιούρτσεβεν «επουλώνει» την «πληγή»

Όσο για τον συμπατριώτη του; Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν ήρθε για να κάνει τη διαφορά στο «5» και το απέδειξε με το «καλημέρα». Ο Τούρκος έχει όλο το πακέτο για να «επουλώσει» την «πληγή» των ριμπάουντ την περασμένη σεζόν και το έδειξε από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις. Παράλληλα η μεγάλη ευχέρεια στο τελείωμα των φάσεων τον καθιστά σοβαρό… κίνδυνο για τις αντίπαλες ρακέτες, με τον Ματίας Λεσόρ να βρίσκει στο πρόσωπό του τον παίκτη που του… έλειπε την περσινή σεζόν. Στο «Νεόφυτος Χανδριώτης» ο Τούρκος σέντερ ήταν εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας του (αν όχι ο κορυφαίος) «μετρώντας» 34 πόντους (13/18 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/4 βολές) και 13 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη και 1 κλέψιμο.

Το μόνο σίγουρο είναι…

Η εικόνα των τριών παικτών του Παναθηναϊκού στο τουρνουά της Κύπρου λέει ελάχιστα πράγματα. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για την εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος. Το μόνο όμως που μπορεί να ειπωθεί/γραφεί με σιγουριά και απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι οι τρεις παίκτες που «προσγειώθηκαν» τη φετινή σεζόν στο ΟΑΚΑ έχουν όλα τα εχέγγυα για να κάνουν τη διαφορά, να καλύψουν τις περσινές αδυναμίες και να ανεβάσουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό.