Παναθηναϊκός AKTOR-Άρης 81-68: Με σοβαρότητα στον τελικό του Super Cup

Ανώτερος σε όλα ο Παναθηναϊκός AKTOR στον πρώτο ημιτελικό του Super Cup, επικράτησε 81-68 του Άρη και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. 
INTIME SPORTS
5'

Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα και αποδεικνύοντας στην πράξη την ανωτερότητά του ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το χρέος του και με το παραπάνωμ, επικράτησε του Άρη στον πρώτο ημιτελικό του Stoiximan Super Cup με 81-68 και πήρε την πρόκριση στον αυριανό τελικό.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους, ενώ 11 σημείωσε ο εξαιρετικός Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ο οποίος είχε και 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Κώστας Σλούκας είχε 9 πόντους και 3 ασίστ και από 8 οι λεσόρ και Γιούρτσεβεν με τον πρώτο να "κατεβάζει" 5 ριμπάουντ και τον δεύτερο 11.

Από πλευράς Άρη πρώτος σκόρερ ήταν ο Λευτέρης μποχωρίδης με 16 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Μπανκς και 10 ο Χατζηδάκης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση θέλοντας να περάσει την μπάλα στο ποστ και συγκεκριμένα στον Ματίας Λεσόρ, όμως αμυντικά δεν ήταν καθόλου καλά, τη στιγμή που στην επίθεση ο Κέντρικ Ναν δε μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις. Μαντζούκας και Μποχωρίδης σκόραραν από μακριά, με τον σέντερ του “τριφυλλιού” να παλεύει μόνος του στο μισό του γηπέδου και με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπρτου το σκορ να είναι στο 8-10 για τους “κιτρινόμαυρους”.

Ο Ναν επέβαλλε τον ρυθμό του

Όσο… κακός ήταν ο Κέντρικ Ναν στο πρώτο μισό της πρώτης περιόδου άλλο τόσο εξαιρετικός ήταν στη συνέχεια. Μποχωρίδης και Μαντζούκας συνέχιζαν να δίνουν λύσεις για την ομάδα τους, αλλά ο Αμερικανός πετυχαίνοντας 8 πόντους έδωσε το προβάδισμα στους “πράσινους” με 16-13, δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά ο Βασίλης Τολιόπουλος με ένα ακόμα τρίποντο (4/6 στην πρώτη περίοδο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη) έκανε το 20-20 που ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ένα λεπτό ήταν αρκετό για τους “πράσινους”

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… φουριόζος στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου με τους Γιούρτσεβεν και Σλούκας να σημειώνουν γκολ-φάουλ και να δίνουν στην ομάδα τους αέρα 6 πόντων, 26-20. Ο Ναν έφτασε τους 10 προσωπικούς, ευστοχώντας σε ένα ζευγάρι βολών και ο Παναθηναϊκός παρά την αστοχία του συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Αταμάν συνέχιζε τις αλλαγές, σε πρόσωπα και σχήματα, βάζοντας τον Παπαπέτρου στο “4” στη θέση του Χουάντσο, με τον Άρη να περιμένει τα περισσότερα από τον Μπανκς και το σκορ στο 15’ να είναι στο 32-24.

Εξαιρετικός Χατζηδάκης αλλά 24-10 ο Παναθηναϊκός

Στη θέση του Μπανκς πέρασε ο Μανώλης Χατζιδάκης ο οποίος ήταν εξαιρετικός πετυχαίνοντας 6 πόντους και δημιουργώντας πολλά προβλήματα στη ρακέτα του “τριφυλλιού” αλλά οι “πράσινοι” δεν έδειχναν να απειλούνται. Η διαφορά ήταν στις παρυφές των 10 πόντων, με τον Μήτογλου να διαμορφώνει το 39-30, 1:30 πριν το τέλος της περιόδου, ο Γκιργκόνις με τρίποντο… προπόνηση στον αιφνιδιασμό έκανε το 42-30 και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης διαμόρφωσε το 44-30 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Έσφιξε την άμυνα και “εγκλώβισε” τον Άρη

Ο Παναθηναϊκός είχε βάλει τις βάσεις για την νίκη-πρόκριση αφού από τη μία οι “πράσινοι” στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι στην κυκλοφορία της μπάλας και παράλληλα άρχισαν να “ζεσταίνονται”. Σλούκας και Ναν “πυροβολούσαν” παίζοντας με τη μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς. Αυτή έφτασε στους 19 πόντους, 56-37, έξι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και τη μεγάλωσε ακόμα περισσότερο ο Μήτογλου στο 25 με σουτ μέσης απόστασης για το 60-39. Οι αλλαγές-δοκιμές του Αταμάν συνεχίζονταν, περνώντας τον Παπαπέτρου στο “3” και τον Γκριγκόνις στο “2” με τον Γκραντ να είναι σε θέση playmaker. Ο Τούρκος τεχνικός είχε την ευχέρεια να κάνει ότι θέλει πάνω στο παρκέ, μιας και οι “πράσινοι” είχαν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους και ήταν μπροστά με 66-46, με τον Άρη να έχει μείνει από δυνάμεις.

Περίπατος και στο τέταρτο δεκάλεπτο

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά… διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να μη μπορεί να χάσει το ματς με… τίποτα και τους δύο προπονητές να μοιράζουν τον χρόνο. Στο 33’ ο Σλούκας έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Μποχωρίδη με τοι σκορ να γίνεται 72-52 και αμέσως μετά Χουάντσο και Καλαϊτζάκης έπαιξε το… 1-2 στον αιφνιδιασμό με τον Ισπανό να παίρνει το γκολ-φάουλ. Την ίδια στιγμή ο Λευτέρης Μποχωρίδης με το αντιαθλητικό φάουλ που χρεώθηκε αποβλήθηκε, έχοντας δεχθεί και τεχνική ποινή με το σκορ να γίνεται 75-52. Από εκεί και πέρα το μόνο που είχε ενδιαφέρον ήταν το τελικό σκορ, το οποίο και ήταν 81-68.

Τα Δεκάλεπτα: 20-20, 44-30, 66-46, 81-68

Δείτε τα συνολικά στατιστικά της αναμέτρησης