Παναθηναϊκός AKTOR - Δημήτρης Κοντός: «Να αλλάξουμε επίπεδο, να γίνει επαγγελματική η διαιτησία»

Ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Δημήτρης Κοντός, τόνισε την ανάγκη να γίνει επαγγελματική η διαιτησία για να αλλάξει επίπεδο το ελληνικό μπάσκετ συνολικά.

Παναθηναϊκός AKTOR - Δημήτρης Κοντός: «Να αλλάξουμε επίπεδο, να γίνει επαγγελματική η διαιτησία»
1'

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL και στο περιθώριο του αγώνα, ο Δημήτρης Κοντός μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για το νέο ΟΑΚΑ, αλλά και την ανάγκη να γίνει επαγγελματική η διαιτησία για να αλλάξει επίπεδο συνολικά το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καλησπέρα να έχουμε μια καλή σεζόν με υγεία. Το επόμενο βήμα είναι να μείνουμε ταπεινοί και να διατηρηθούμε εκεί που είμαστε, σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Για το γήπεδο, όλη η Ευρώπη είδε ότι έχουμε πλέον ένα στολίδι. Είναι διαφήμιση για όλο το ελληνικό μπάσκετ. Στόχος είναι να γίνει ακόμα καλύτερο, να είναι σημείο αναφοράς για όλο τον ευρωπαϊκό αθλητισμό. Μια πρώτη γεύση την πήρε ο κόσμος προχθές. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του. Νομίζω θα είναι κάτι εντυπωσιακό.

Από εκεί και πέρα για το μπάσκετ, σε οργανωτικό επίπεδο έχουμε καταθέσει μια πρόταση για την επαγγελματική διαιτησία. Θεωρώ ότι είναι μονόδρομος στην Ελλάδα όπως εξελίσσεται το μπάσκετ. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουμε επίπεδο και να πλησιάσουμε και άλλα πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό και να παίρνουμε παράδειγμα και να γινόμαστε όλοι καλύτεροι».

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος Θανάσης Χατζόπουλος, πρόσθεσε με τη σειρά του πως «φυσικά θα υποστηρίξουμε την πρόταση για την επαγγελματική διαιτησία, εμείς ήμασταν οι πρώτοι που το προτείναμε»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή