Παναθηναϊκός AKTOR: Πλήρωσε τα λάθη του και έβαλε πίεση στον εαυτό του

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε στη Γαλλία το κακό του πρόσωπο και έδωσε την ευκαιρία στην Παρί να πάρει μια ιστορική νίκη, επικρατώντας με 84-80.  

Παρί - Παναθηναϊκός
5'

Ο Παναθηναϊκός στο Παρίσι παρουσίασε το... κακό του πρόσωπο και πλήρωσε τα πολλά του λάθη, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στη φετινή Euroleague και δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στην Παρί να σημειώσει μια ιστορική νίκη με 84-80. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Γάλλων στη διοργάνωση και παράλληλα κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ματίας Λεσόρ που είχε 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετική εμφάνιση για τους νικητές πραγματοποίησε ο Χίφι που είχε 20 πόντους, ενώ ο Σορτς τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 7 ασίστ.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν σαφώς καλύτερο από αυτό της Παρί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ήταν το ιδανικό. Οι “πράσινοι” έκαναν πάρα πολλά λάθη, πέντε στο πρώτο πεντάλεπτο, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να “χτίσουν” μια καλή διαφορά και να εκμεταλλευτούν την ενέργεια που έβγαζαν στην ενέργεια τους. Ο Γκριγκόνις έδωσε προβάδισμα με 0-3, μετά η μπάλα περνούσε στον Λεσόρ που επιχειρούσε να “πληγώσει” τους συμπατριώτες του, αλλά ο Γιαντούνεν κράταγε κοντά στην ομάδα του, 7-9, στο 5’ με καλάθι του Ντίνου Μήτογλου.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου ο Μάλκολμ έδωσε προβάδισμα στην Παρί με σουτ τριών πόντων, 10-9 και στη συνέχεια η αναμέτρηση έγινε ένα παιχνίδι του Χίφι κόντρα στον Μπράουν. Ο περιφερειακός των Γάλλων ήταν εξαιρετικός και “οδηγούσε” εκ του ασφαλούς την ομάδα του, η οποία προηγήθηκε και με 5 πόντους, 17-12. Την ίδια ώρα όμως ο Λορένζο Μπράουν ανέλαβε να απαντήσει και με 7 προσωπικούς πόντους και σωστές επιλογές στην επίθεση η διαφορά έπεσε στους 2 πόντους, 21-19 με το τέλος του δεκαλέπτου.

Πάτησε γκάζι ο Σορτς και στο +14 η Παρί

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός… εξαφανίστηκε. Με τους “πράσινους” να μη μπορούν να ακολουθήσουν τον πολύ γρήγορο ρυθμό της Παρί, να μην είναι συνεπείς στον τομέα των ριμπάουντ, έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν. Με τον Τι Τζέι Σορτς να πατάει το πόδι του στο γκάζι, να σκοράρει και να δημιουργεί οι Γάλλοι “έτρεξαν” σερί 15-6 και στο πρώτο πεντάλεπτο προηγήθηκαν με 36-25. Ο Μάλκολμ είχε συνδεθεί για τα καλά με το καλάθι του Παναθηναϊκού και με το τρίτο τρίποντο του, σε ισάριθμες προσπάθειες, “έγραψε” το 39-25, δίνοντας στην ομάδα του Σπλίτερ αέρα 14 πόντων. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ψυχραιμία του και με καλές άμυνες και τον Λεσόρ να φθείρει τους ψηλούς των Γάλλων μείωσε σε 42-33, αλλά ένα λάθος του στέρησε την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο και την ίδια στιγμή η Παρί βρήκε αιφνιδιασμό και το σκορ έγινε 44-33, δύο λεπτά πριν από το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το momentum, είχαν “σφίξει” την άμυνά τους και έριξαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά με το πρώτο καλάθι του Ναν στον αγώνα, 45-39.

Ο απόλυτος έλεγχος στα χέρια της Παρί

Πάρα πολύ κακό το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και στο δεύτερο ημίχρονο με τους “πράσινους” να παίζουν σαν… υπνωτισμένοι. Με συνεχόμενα λάθη και κακή αντιμετώπιση στο ένας εναντίον ενός οι παίκτες του Αταμάν έχασαν τη συγκέντρωση τους και δέχθηκαν 10 πόντους στο πρώτο τετράλεπτο με την Παρί να προηγείται με 56-46. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έχανε τα ριμπάουντ (10 επιθετικά οι Γάλλοι), αλλά δε μπορούσε να περιορίσει και τον Σορτς με αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι να είναι στο +10, 56-46. Οι “πράσινοι” δεν έμοιαζαν ικανοί να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρησης με αποτέλεσμα λίγο πριν το τέλος της περιόδου ο Χίφι να σκοράρει ένα ακόμα τρίποντο και να στέλνει τη διαφορά στους 13 πόντους, 69-56, ο Γκραντ να απαντάει και το δεκάλεπτο να λήγει με σκορ 69-59.

Λάθος επιλογές και λάθος αποφάσεις του στέρησαν την νίκη

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλέον επιλογές, αλλά η Παρί ήταν εκείνη που συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο. Το προβάδισμα ήταν στα χέρια της με 73-64, αλλά από τη μία ο Χουάντσο και από την άλλη ο Λεσόρ, βγήκαν μπροστά και με καλές άμυνες και δύο γρήγορες επιθέσεις μείωσαν στους 5 πόντους, 73-68, ενώ απέμεναν 7 λεπτά για την λήξη. Και εκεί έγινε το… σκάνδαλο. Με τον Σορτς να πηγαίνει για λέι απ, ο παίκτης της Παρί χτύπησε στο πρόσωπο τον Χουάντσο με τους διαιτητές να δίνουν δύο βολές για τους Γάλλους. Η απόφαση αμφισβητήθηκε από τον Αταμάν οι διαιτητές όμως στάθηκαν στην αρχική τους απόφαση. Και αυτή δεν ήταν η μόνο περίεργη απόφαση. Ένας κακός Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει και τις… αστοχίες των διαιτητών. Το ξεκάθαρο φάουλ στον Μήτογλου δεν δόθηκε και στην επόμενη φάση το φάουλ του Ναν δόθηκε με… καθυστέρηση αντιαθλητικό, χωρίς κανέναν λόγο και εν συνεχεία και ο Εργκίν Αταμάν δέχθηκε τεχνική ποινή, με το σκορ στο 75-68, 3:42 πριν το τέλος. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να προηγηθεί η Παρί με 12 πόντους, 80-68 και ουσιαστικά να βάλει τέλος στην αναμέτρηση.

Τα Δεκάλεπτα: 21-19, 45-39, 69-59,

Συνολικά Στατιστικά Αναμέτρησης

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή