Αταμάν: «Ελπίζω πως θα δώσουμε απαντήσεις με τη Ρεάλ»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR, αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία ψάχνει «εκδίκηση» για τον τελικό του Βερολίνου.

Αταμάν: «Ελπίζω πως θα δώσουμε απαντήσεις με τη Ρεάλ»
INTIME SPORTS
2'

Η ήττα απ’ την Παρί είναι στο παρελθόν, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (17/10) ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει την ομάδα που νίκησε για να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, την Ρεάλ Μαδρίτης. Το κίνητρο των Ισπανών είναι μεγάλο, όπως φυσικά και των «πράσινων». Ο Εργκίν Αταμάν στις καθιερωμένες δηλώσεις, μίλησε για απαντήσεις που πρέπει να δοθούν στο ματς αυτό μετά την κακή εικόνα της Γαλλίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Εργκίν Αταμάν:

Για το αν περιμένει αντίδραση από την ομάδα του μετά την ήττα στο Παρίσι: «Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Θα παίξουμε πολλά παιχνίδια. Χθες δεν ήμασταν καλοί, η Παρί ήταν εξαιρετική, με απίστευτο τέμπο. Δεν απαντήσαμε κατάλληλα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι τελείως διαφορετική ομάδα και αγωνίζεται διαφορετικά. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και ελπίζω πως θα δώσουμε απαντήσεις, μετά την κακή εμφάνιση στη Γαλλία».

Για τα «κλειδιά» στην αναμέτρηση της Μαδρίτης: «Κόντρα σε μια τέτοια ομάδα δεν υπάρχει ένα κλειδί, αλλά πολλά. Τα ριμπάουντ είναι πολύ σημαντικά. Ειδικά ο Ταβάρες μαζεύει πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Στην επίθεση πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά και με καλό spacing, είτε όταν είναι ο Ταβάρες στο παρκέ, είτε όχι. Αμυντικά, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σπουδαίο potenial. Έρχεται από δύο ήττες στην Euroleague, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία από τις πιο επικίνδυνες ομάδες, μία βασική ανταγωνίστρια για τον τίτλο της Euroleague και φέτος».

Για το αν η Ρεάλ Μαδρίτης θα θέλει... εκδίκηση μετά τον περσινό χαμένο τελικό: «Ναι, αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Είδατε το παιχνίδι χθες. Ήταν ένα ματς μεταξύ των πρωταθλητών Ευρώπης και των κατόχων του Eurocup, δημιουργήθηκε μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Τώρα σίγουρα η Ρεάλ αντιμετωπίζει το ματς αυτό ως κάτι ξεχωριστό. Όμως, είναι δικό μας θέμα να πάρουμε στα σοβαρά το παιχνίδι και να καταλάβουμε πως κάθε ματς, σε κάθε έδρα, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από πέρυσι».

Για το αν σκέφτεται ότι με την Αναντολού Εφές είχε ξεκινήσει με αρνητικά ρεκόρ σε σεζόν που τελικά κατέκτησε τον τίτλο: «Μέχρι στιγμής έχουμε δυο νίκες και μια ήττα από την Παρί, που έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ. Δεν πιστεύω πως θα έχουμε τέτοιο ρεκόρ στο ξεκίνημα της Euroleague. Όμως, το σημαντικό είναι πόσες νίκες θα έχουμε στο τέλος της regular season. Έχουμε μια έμπειρη ομάδα, γνωρίζουμε το potential των παικτών μας. Μέσα στη σεζόν, ειδικά στη regular season, θα υπάρξουν νίκες και ήττες. Θα δούμε τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή