Μάικλ Τζόρνταν: Ο δικαστής θεωρεί ότι καταδίκασε λάθος άνθρωπο για την δολοφονία του πατέρα του

Μάικλ Τζόρνταν: Νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του πατέρα του «MJ», πάνω από 30 χρόνια μετά το έγκλημα.

Μάικλ Τζόρνταν
AP Photo/Charles Bennett
1'

Ο δικαστής της υπόθεσης ζήτησε την αποφυλάκιση του φερόμενου ως δολοφόνου, καθώς πιστεύει ότι καταδίκασε σε ισόβια λάθος άνθρωπο.

Ο Τζέιμς Τζόρνταν βρέθηκε δολοφονημένος τον Ιούλιο του 1993 κι ο Ντάνιελ Γκριν πέρασε τα τελευταία 28 χρόνια πίσω από τα σίδερα ως θήτης του εγκλήματος.

Σχεδόν 30 χρόνια μετά, ο δικαστής, Γκρέγκορι Ουίκς, ζήτησε την αποφυλάκιση του, καθώς θεωρεί ότι έκανε λάθος, υπογραμμίζοντας σε επιστολή του ότι: «ποτέ ξανά δεν με έχει στοιχειώσει ένα θέμα όπως αυτή η υπόθεση».

Ο κύριος λόγος που κάνει τον Ουικς να πιστεύει ότι δεν πήρε τη σωστή απόφαση είναι το γεγονός ότι ο άνθρωπος που έκανε την αιματολογική ανάλυση στον τόπο του εγκλήματος δεν ανέφερε ποτέ στην κατάθεσή του ότι τα ευρήματα ήταν αρνητικά.

DANIEL GREEN

O Ντάνιελ Γκριν πέρασε τα τελευταία 28 χρόνια πίσω από τα σίδερα για τη δολοφονία του Τζέιμς Τζόρνταν

AP Photo/Sara D. Davis

Ο 18χρονος (τότε) Γκριν είχε καταθέσει ότι ο παιδικός φίλος του, Λάρι Ντεμέρι είχε πάει για μια συναλλαγή ναρκωτικών κι ότι πήρε τρομαγμένος ζητώντας του βοήθεια, για να μετακινήσει το πτώμα.

Ο Ντεμέρι, από την πλευρά του όμως, είχε υποστηρίξει ότι ο Γκριν ήταν αυτός που πυροβόλησε τον πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν, κάτι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καταδίκη του.

Μετά τα νέα δεδομένα, η υπόθεση του Τζέιμς Τζόρνταν δεν αποκλείεται να ανοίξει ξανά, 31 χρόνια μετά τη δολοφονία του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή