Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός AKTOR 90-86: Το «πάλεψε» αλλά ηττήθηκε

Η Ρεάλ το ήθελε περισσότερο από τον Παναθηναϊκό AKTOR και κατάφερε να πάρει την νίκη με 90-86, με τους πρωταθλητές Ευρώπης  να επιστρέφουν στη βάση τους με δύο ήττες. 

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός AKTOR 90-86: Το «πάλεψε» αλλά ηττήθηκε
INTIME SPORTS
7'

Με 0/2 “έκλεισε” τη “διαβολοβδομάδα” ο Παναθηναϊκός αφού μετά την ήττα από την Παρί στο Παρίσι ήρθε και η αποψινή από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, με 90-86.

Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση μετά από το… σοκ της ήττας στη Γαλλία και τα κατάφεραν αν αναλογιστεί κανείς πως παρά το κακό τους ξεκίνημα και το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους, επέστρεψαν και προσπάθησαν να κάνουν την ολική ανατροπή.

Ακόμα και όταν οι διαιτητές φρόντισαν να προστατέψουν τη Ρεάλ και να μην επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό να πάρει προβάδισμα (με το σκορ στο 50-58, το αμυντικό του Αμπάλδε έγινε αντιαθλητικό του Ναν) οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν το έβαλαν κάτω και με κορυφαίο τον Κέντρικ Ναν “πάλεψαν” μέχρι την κόρνα της λήξης.

Ο Αμερικανός είχε 23 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Χουάντσο με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ. Κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Φακούντο Καμπάτσο που είχε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ για 6 ασίστ.

Πολύ κακό το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό και πολύ καλό το ξεκίνημα για τη Ρεάλ. Οι παίκτες του Τσους Ματέο συνδέθηκαν για τα καλά με το καλάθι του “τριφυλλιού” και με το “καλησπέρα” προηγήθηκαν με 8-0 και 14-3, λίγο μετά το πρώτο τρίλεπτο του αγώνα. Ο Αταμάν έβλεπε τους παίκτες του να μην παίζουν άμυνα και να μην πάνε σωστά στις επιθέσεις με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε τριπλή αλλαγή και να βάλει στο παρκέ Σλούκα, Παπαπέτρου και Ερνανγκόμεθ και τον Καμπάτσο να κάνει το 17-5, με ένα ακόμα τρίποντο. Το 5ο σε έξι προσπάθειες για τους Ισπανούς. Ο Ερνανγκόμεθ ήταν… ζεστός για το 19-10, με τον Ναν να χάνει την ευκαιρία να μειώσει στους 7, 3:30 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Χουάντσο και Παπαπέτρου άλλαξαν την κατάσταση

Μία ακόμα βιαστική επιλογή του Ναν οδήγησε τον Καμπάτσο στον αιφνιδιασμό και το 23-12, με τον Παπαπέτρου να απαντάει άμεσα λίγο πριν το δίλεπτο. Ο Χουάντσο συνέχιζε να είναι ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός και με ένα ακόμα τρίποντο μείωσε σε 25-17. Μάλιστα, οι “πράσινοι” είχαν την ευκαιρία να μειώσουν ακόμα περισσότερο, αλλά ο Λεσόρ με 0/2 βολές έχασε την ευκαιρία, την οποία έπιασε από τα μαλλιά ο Καμπάτσο και με νέο “τρίποντο” “έγραψε” το 28-17, με τον Παπαπέτρου να διαμορφώνει το 28-19 που ήταν σκορ δεκαλέπτου.

“Έσφιξε” την άμυνα του και με τους δύο φόργουορντ έριξε τη διαφορά

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε σαφώς πιο αποφασισμένος και δυνατός στην άμυνα του και αυτό ήταν που του άλλαξε το… στάτους. Ο Γιούρτσεβεν μείωσε σε 30-21 και πάνω που έμοιαζε σε καλή κατάσταση στη συνέχεια ήταν ο μοιραίος. Οι “πράσινοι” κατάφεραν να “κλειδώσουν” την Ρεάλ και να μην της επιτρέπουν να πάει στο επιθετικό της παιχνίδι, αλλά την ίδια ώρα ο Τούρκος σέντερ έχανε το ένα τετ α τετ μετά το άλλο. Ο Αταμάν τον απέσυρε και με τους Λεσόρ και Σλούκα ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 32-26. Ο Γιουλ με ένα τρίποντα από αυτά που βάζει μόνο ο ίδιος έκανε το 35-26, με τον Παπαπέτρου να συνεχίζει να δίνει λύσεις για το 37-3, 3:30 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η Ρεάλ απάντησε άμεσα με ένα ακόμα τυχερό τρίποντο, από τον Ντεκ αυτή τη φορά, αλλά ο Χουάντσο ήταν και πάλι εκεί για το 40-34. Το παιχνίδι είχε γίνει ροντέο, με τους παίκτες να βουτάνε για κάθε μπάλα και με τον Ναν να κερδίζει φάουλ πάνω στον Γιουλ, από τα 8 μέτρα και να πηγαίνει στη γραμμή των βολών. Με 2/3 (και συνολικά 2/7 για τον Παναθηναϊκό) ο Ναν έκανε το 40-36. Ο Χεζόνια εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα του χαμηλά κόντρα στον Γκριγκόνις, ο Ναν απάντησε με λέι απ σήμα… κατατεθέν και με τους διαιτητές να χαρίζουν δύο βολές στον Ντεκ η Ρεάλ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 43-38.

Οι “πράσινοι” επέστρεψαν αλλά λογάριασαν χωρίς τον Αμπάλδε και τους διαιτητές

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και η Ρεάλ συνέχιζε να “πυροβολεί”. Με συνεχόμενους πόντους και τον Ναν να παίρνει μπροστά οι “πράσινοι” επέστρεψαν για τα καλά στο ματς και με τρίποντο του Αμερικάνου μείωσαν σε 50-48, με το παιχνίδι να αρχίζει και πάλι από την αρχή. Εκεί όμως ο Αμπάλδε με τρίποντο και αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε από τον Ναν (με τους διαιτητές να κλείνουν τα μάτια στο φάουλ του παίκτη των Ισπανών) το σκορ έγινε 57-48. Την ίδια ώρα ο Ταβάρες έκανε ότι ήθελε γιατί οι διαιτητές δε σφύριζαν κανένα από τα φάουλ του και μέσα σε όλα ο Ράντοβιτς και οι συνεργάτες του χρέωσαν με επιθετικό φάουλ τον Λεσόρ (τρίτο προσωπικό) σε ξεκάθαρο φλόπινγκ του Αργεντίνου, με το σκορ να έχει ξεφύγει και πάλι, 61-49, 3:30 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να χάνει τα ριμπάουντ και ο Αμπάλδε με ένα ακόμα τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 15 πόντους, 64-49, με το σερί των Μαδριλένων να έχει φτάσει το 14-1. Το ματς είχε αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα, αλλά 4 πόντοι του Ναν και ένα τρίποντο του Όσμαν στην εκπνοή του δεκαλέπτου έριξαν τη διαφορά στους 12 πόντους, 70-58.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ναν έπαιζε μόνος του τη Ρεάλ, αλλά οι Μαδριλένοι ήταν στο βράδυ που τα έβαζαν… όλα. Όσο ο Αμερικανός φόρτωνε το καλάθι των Ισπανών Ντεκ, Γιουλ και Καμπάτσο έκαναν ότι ήθελαν από την περιφέρεια, δίνοντας και πάλι στην ομάδα τους διαφορά 16 πόντων. Οι “πράσινοι” όμως δεν το έβαζαν κάτω και με τον Ναν να… οργιάζει και να φτάνει στους 23 πόντους το παιχνίδι πήγαινε να γίνει και πάλι ντέρμπι. Ο Γιούρτσεβεν έμπαινε στην εξίσωση και με δύο ακόμα δικούς του πόντους, έπαιρνε μόλις το πρώτο φάουλ του Ταβάρες στο 35 και μείωνε σε 78-71. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ρίξει και πάλι τη διαφορά αλλά η Ρεάλ είχε σε εξαιρετικό βράδυ τον Καμπάτσο ο οποίος έκανε σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Ο Όσμαν με νέο τρίποντο έκανε το 82-74 και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Αργεντίνος απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 85-74 με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται με καλάθι του Όσμαν στο 90-86.

Τα Δεκάλεπτα: 28-19, 43-38, 70-58, 90-86

ΡΕΑΛ (Τσους Ματέο): Αμπάλδε 13 (3), Καμπάσο 19 (3), Ράταν-Μέις 4, Γκονθάλεθ, Χεζόνια 7 (1), Μούσα 15 (3), Ντεκ 11 (2), Ιμπάκα, Ταβάρες 8, Γιουλ 8 (2), Εντιαγιέ 5 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Μπράουν, Σλούκας 3 (1), Όσμαν 13 (3), Παπαπέτρου 12 (1), Γκραντ 3, Ναν 23 (2), Λεσόρ 8, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 16 (4), Μήτογλου, Γιούρτσεβεν 8.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή