Κέντρικ Ναν: Ο «ψυχρός εκτελεστής» του Παναθηναϊκού βλέπει ΣΕΦ κι αφηνιάζει - Δεύτερη ιστορική 25άρα

Ο Κέντρικ Ναν «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 25 πόντους και κατέγραψε μία ξεχωριστή επίδοση στην ιστορία του Παναθηναϊκού AKTOR.

Κέντρικ Ναν: Ο «ψυχρός εκτελεστής» του Παναθηναϊκού βλέπει ΣΕΦ κι αφηνιάζει - Δεύτερη ιστορική 25άρα
INTIME SPORTS
2'

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του πρώτου ντέρμπι της φετινής Stoiximan GBL.

Με ολοκληρωτική εμφάνιση επικράτησε μέσα στο ΣΕΦ του Ολυμπιακού με 78-71 κι έκανε το πρώτο βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα φετινά play offs.

Καθένας από τους 8 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Εργκίν Αταμάν είχε τη δική του καθοριστική συμβολή σε αυτή την επιτυχία, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός γκαρντ με 25 πόντους (με 6/8 τρίποντα, αλλά και 0 λάθη σε σχεδόν 38 λεπτά συμμετοχής) ήταν αυτός που ξεχώρισε.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ, ο 29χρονος άσος έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που σκοράρει δύο φορές 25 πόντους στο ΣΕΦ. Η προηγούμενη ήταν στο Game 4 των τελικών της Stoiximan GBL την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Το ντέρμπι "αιωνίων" δεν είχε μεγάλο σκορ παρά τους 86 πόντους του πρώτου ημιχρόνου του. Αυτό το γεγονός κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την επίδοση των 25 πόντων του Κέντρικ Ναν που είχε παράλληλα και μία πολύ ξεχωριστή στατιστική προέκταση. Ο Αμερικανός έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR που σημείωσε δύο "25άρες" σε εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Κέντρικ Ναν σημείωσε την επίδοση που είχε και στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο ΣΕΦ, στον 4ο δηλαδή τελικό των περσινών playoff, κάνοντας κάτι που δεν έκανε κανείς άλλος παίκτης των "πράσινων" στα 81 εκτός έδρας παιχνίδια τους με τον Ολυμπιακό. Οι επιδόσεις 25+ πόντων άλλωστε δεν είναι πολλές αφού η αποψινή ήταν μόλις η 4η…

Για να βρούμε άλλον παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR που σημείωσε τουλάχιστον δύο επιδόσεις 25+ πόντων στα "αιώνια" ντέρμπι, θα πρέπει να βάλουμε στην "εξίσωση" και τα παιχνίδια στα οποία οι «πράσινοι» ήταν γηπεδούχοι. Με αυτό το δεδομένο, αυτό που κατάφερε ο Κέντρικ Ναν έγινε από άλλους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ήταν ο Άριαν Κόμαζετς της σεζόν 1992-93 που είχε 25 πόντους στο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου και 27 πόντους στον 3ο τελικό και ο Ντέγιαν Μποντίρογκα που σημείωσε δύο φορές από 25 πόντους. Στο ματς της κανονικής περιόδου της σεζόν 1998-99 και στον 1ο τελικό της σεζόν 2000-01».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή