Άμυνα... το «απαγορευμένο» (video)!

Δεν χρειάζονται παρά δέκα δεύτερα στο παρακάτω βίντεο για να αντιληφθείτε τον τρόπο που επιλέγει να αμυνθεί ο Ολυμπιακός - Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε - Ένα βίντεο που σε δέκα δεύτερα αποδεικνύει την επιλογή του «ξύλου» και βάζει φρένο στις κραυγές...

Άμυνα... το «απαγορευμένο» (video)!
2'

Η γραφική Βαμβέργη φιλοξενεί έναν μεγάλο τελικό του φετινού μαραθωνίου για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με καμιά 300αρια φίλους τους θα επιχειρήσουν απόψε να υπερκεράσουν την κόπωση σημαντικών τους γραναζιών και να πάρουν ένα παιχνίδι που αν μπει στο σακούλι θα τους αλλάξει εν πολλοίς τη «ζωή», αν όχι μπορεί να τους κοστίσει ακριβά. Σε αυτό το κομμάτι είναι απόλυτα συγκεντρωμένη η ομάδα και τα υπόλοιπα είναι για δική μας κατανάλωση.

Τις προηγούμενες ημέρες, λοιπόν, όσο αστείο και αν μας φάνηκε, ένα βίντεο με 18 φάσεις εκ των οποίων κάποιες ήταν σωστές και κάποιες λάθος, δεν θελήσαμε να πάρουμε θέση. Για να διευκρινίσουμε το αστείο του πράγματος έχει να κάνει με την αδυναμία να αντιληφθούμε πως γίνεται μια ομάδα με τέτοια μέσα και αυτού του επιπέδου να παρουσιάζει ένα βίντεο με φάσεις που δικαιώνουν τους διαιτητές. Έχεις ρε αδερφέ πέντε φάσεις υπέρ σου; Γιατί βάζεις άλλες τόσες που είναι λάθος και σε εκθέτουν;
Επίσης, όλες οι φάσεις αφορούσαν το πρώτο δεκάλεπτο και όχι την εξέλιξη του αγώνα. Εκεί, δηλαδή που ο Παπανικολάου για παράδειγμα έκανε ξεκάθαρο αντιαθλητικό στον Γκιστ ή ο Μιλουτίνοφ στον Λέκα (δεξί κροσέ) και τα φάουλ που δεν δόθηκαν ποτέ στον Παππά (Γουίλτζερ, Μιλουτίνοφ).

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μην σηκώσει το γάντι και απλά να καυτηριάσει με χιούμορ τα λόγια των Πειραιωτών. Μιας ομάδας που έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση από τον πάγκο της να παίξει «ξύλο» στην άμυνα. Το είπε άλλωστε και ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου όταν μετέφερε τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προς τους παίκτες του. Εξάλλου, όλη αυτή η φασαρία βόλεψε τον «Σφαιρό» που επιδίωξε κατά μία έννοια αυτή την εξέλιξη ώστε να δημιουργήσει ένα μεγάλο άλλοθι.

Δεν χρειάζεται πολλά λόγια από το παγκόσμιο ρεκόρ που ακολουθεί. Δεν χρειάζονται παρά δέκα δεύτερα στο παρακάτω βίντεο για να αντιληφθείτε τον τρόπο που επιλέγει να αμυνθεί ο Ολυμπιακός. Είναι κάτι που μοιάζει με άμυνα για κόρνερ στο ποδόσφαιρο ή κάτι από πόλο και τραβήγματα μέσα στο νερό. Οι αμυνόμενοι κρατούν με τα χέρια (!!!!) τους επιθετικούς και υποπίπτουν σε έξι φάουλ πριν ο διαιτητής καταλογίσει το έβδομο στον Βουγιούκα για το οποία διαμαρτύρονται!

Ναι, καλά το είδατε! Αυτό το «απαγορευμένο» έχει μεταφραστεί σε ατσάλινη και καθαρή άμυνα. Γι’ αυτή την επιλογή ήθελαν στον Ολυμπιακό να μην τιμωρούνται και να τους αφήσουν να δείρουν στο ψαχνό. Γιατί είναι ξεκάθαρη επιλογή τους και το κάνουν συνέχεια. Προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση να μηδενίσω τον Ολυμπιακό και το μέγεθος του. Αντίθετα, θεωρώ πως είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει κερδίσει πολλά. Όχι, όμως, τόσα για τόση έπαρση και μηδενισμό απέναντι σ’ ένα τεράστιο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Και φυσικά το παραπάνω είναι απαγορευμένο γιατί απλά δεν επιτρέπεται στο μπάσκετ. Σε άλλο άθλημα μπορεί.

Οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει με κάθε τρόπο τους «ερυθρόλευκους» και δεν έχουν ακούσει ποτέ τη λέξη «συγχαρητήρια». Πάντα κάτι φταίει. Πάντα κάποιος άλλος.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός πέρσι είχε σερβιρισμένο τον Ολυμπιακό στο πιάτο για μηδενισμό, τιμωρία και αφαίρεση βαθμών. Για λουκέτο κοινώς. Και όμως βγήκε στο παρκέ να τελειώσει ένας αγώνας ντροπή για να μην συμβεί αυτό. Η ανταπόδοση ήρθε λίγους μήνες μετά καθώς την εβδομάδα που διανύουμε καταλάβαμε πόσο εκτίμησαν οι «ερυθρόλευκοι» το φιλί ζωής της 11ης Ιούνη.

ΥΓ 2: 01/02/2018, Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Στο τελευταίο ματς δεν μας άφησαν να παίξουμε...». Όπως στο βίντεο εννοεί;

Πηγή: sdna.gr


Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή