Στέφανος Τσιτσιπάς-Αντρέι Ρούμπλεφ: Ένας αγώνας μακριά από τους «4» του Ρολάν Γκαρός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πιο μεγάλη πρόκληση, μέχρι την επόμενη, για τον Έλληνα πρωταθλητή του τένις στο γαλλικό όπεν.

Στέφανος Τσιτσιπάς-Αντρέι Ρούμπλεφ: Ένας αγώνας μακριά από τους «4» του Ρολάν Γκαρός
Έναν αγώνα μακριά από τα ημιτελικά του Roland Garros βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς
InTime
6'

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε πολύ εύκολα τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στους «16» του Ρολάν Γκαρός και πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα βρει απέναντί του τον Αντρέι Ρούμπλεφ, που είναι στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης, σε έναν αγώνα – πρόκληση.

Αν καταφέρει να βρεθεί στους «4» του γαλλικού όπεν ο Τσιτσιπάς θα το κάνει, προφανώς, για πρώτη φορά στην καριέρα του και παράλληλα θα γίνει κι ο πρώτος Έλληνας που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο αφού κανείς ως τώρα δεν είχε πάει τόσο μακριά όσο ο ίδιος.

Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ δεν θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά. Μάλιστα ο Ρώσος είναι ένας από τους τενίστες που μετράει περισσότερες νίκες παρά ήττες στις κόντρες του με τον Έλληνα πρωταθλητή. Ο Ρούμπλεφ είναι κι ο τελευταίος που νίκησε τον Τσιτσιπά, στο Αμβούργο, σε έναν αγώνα τον οποίο ο Στέφανος είχε στα… χέρια του αλλά κατάφερε να τον χάσει. Ήταν 27 Σεπτεμβρίου όταν ο Ρώσος επικράτησε 2-1 σετ στον ημιτελικό του ATP 500, με τον Τσιτσιπά τώρα να θέλει τη… ρεβάνς για να γράψει ιστορία!

Το συνολικό «σκορ» των δυο 3-2 υπέρ του Ρούμπλεφ, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς πως θα είναι ένα πραγματικό… ντέρμπι που θα εξελιχθεί στο κεντρικό κορτ του Ρολάν Γκαρός. Η πρώτη συνάντηση του Τσιτσιπά με τον αντίπαλό του, έγινε την 1η Φεβρουαρίου 2017 όταν ο Ρώσος επικράτησε 2-1 σετ στο Κίμπερ της Γαλλίας.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018 ήρθε η απάντηση από τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς νίκησε τον Ρώσο τενίστα στο Next Gen Finals σε αγώνα που έγινε στο Μιλάνο, επικρατώντας 3-2 σετ σε έναν επίπονο αγώνα.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ, ωστόσο, ήταν αυτός που απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά από το US Open στις 27 Αυγούστου 2019 επικρατώντας 3-1 και βάζοντας τέλος στα όνειρα του Έλληνα πρωταθλητή για διάκριση στις ΗΠΑ εκείνο το καλοκαίρι.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019, στο Αμπού Ντάμπι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μια ακόμα… ρεβάνς από τον Ρούμπλεφ, καθώς τον νίκησε 2-0 σετ και προχώρησε στη διοργάνωση.

Τα highlights της νίκης του Τσιτσιπά επί του Ντιμιτρόφ

Όπως έχουμε αναφέρει, ο Τσιτσιπάς αν περάσει στα ημιτελικά είναι πιθανό να βρει μπροστά του τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ με τον Ράφα Ναδάλ, μπορεί να συναντηθεί μόνο στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Η αποκάλυψη για τη μάσκα του Τσιτσιπά και το συγκινητικό μήνυμα

Στις καθιερωμένες, πλέον, δηλώσεις που κάνουν οι πρωταγωνιστές μέσα από το κορτ του «Φιλίπ Καρτιέ», ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού ανέλυσε τον αγώνα του με τον Βούλγαρο τενίστα, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για τη μάσκα που φορά ο ίδιος, αλλά και ο πατέρας του κι άλλα μέλη από το τιμ του, η οποία έχει γίνει… viral.

Ο Τσιτσιπάς, λοιπόν, αποκάλυψε ποιος έχει κατασκευάσει αυτή τη μάσκα και μάλιστα έστειλε και ένα μήνυμα προς όσους εντυπωσιάστηκαν από αυτή, έτσι ώστε να στηρίξουν τον δημιουργό τους αγοράζοντας διαδικτυακά κάποιες από αυτές.

«Δεν είναι δική μου ιδέα η μάσκα. Ένα κορίτσι βρήκε κάτι στο Instagram, έχω έναν φίλο που βρήκε αυτές τις μάσκες στο ίντερνετ. Μου άρεσαν πολύ, τις παρήγγειλα για το Ρολάν Γκαρός και τις λανσάρω τώρα. Μου φάνηκαν ωραίες. Θέλω να τη χειροκροτήσετε, δεν ξέρω αν βλέπει αυτή τη στιγμή. Τα κατασκευάζουν και τα διαθέτουν online, δεν ξέρω ποια ή ποιος είναι γενικά αλλά ο κόσμος τις έχει αγαπήσει! Πιστεύω ότι θα είναι πολύ χαρούμενη η κοπέλα αν αγοράσετε αυτές τις μάσκες! Δουλεύει πολύ και βάζει όλο το ταλέντο της σε αυτές τις καρικατούρες, θα την κάνατε πραγματικά χαρούμενη», είπε χαρακτηριστικά για τις μάσκες με την καρικατούρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Όσο για το αν είναι σε θέση να μιλήσει γαλλικά, ο Έλληνας πρωταθλητής σχολίασε: «Προσπαθώ, κάνω εξάσκηση. Είναι λίγο δύσκολο να εξισορροπήσω τη μάθηση με το τένις. Θα κλείσω με τη μοναδική πρόταση που μπορώ να πω στα γαλλικά. ‘Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την ενθάρρυνση’.»

Σχετικά με τον αγώνα κόντρα στον Ντιμιτρόφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε: «Ένιωσα άνετα και παρότι ο αντίπαλός μου παίζει αρκετά καλά και απρόβλεπτα, δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τον Γκριγκόρ, έχουμε παρόμοιο στιλ παιχνιδιού και ήξερα πως αν έπαιζα όσο επιθετικά χρειαζόταν, αν χρησιμοποιούσα τα forehand και το σερβίς μου, θα δημιουργούσα ευκαιρίες και στην πραγματικότητα τις περίμενα αυτές τις ευκαιρίες. Παίξαμε τένις υψηλής ποιότητας, έμεινα συγκεντρωμένος στην πίεση και στις επιστροφές. Ίσως να μην ήμουν τόσο αποτελεσματικός στα break points, αλλά ήμουν καλά στις επιστροφές και πήρα αυτό που ήθελα».

Ενώ για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο μάτι του, ανέφερε: «Στο ιατρικό τάιμ-άουτ είχα μια ενόχληση στο μάτι. Το έζησα και σε προηγούμενα παιχνίδια για να πω την αλήθεια, κάλεσα τον γιατρό. Ακόμα με ενοχλεί λιγάκι. Στο τάι-μπρέικ ήταν πολύ έντονο, αισθάνομαι χαρούμενος που δεν πανικοβλήθηκα, έπαιξα ωραίο τένις. Στο τέλος το είδα πόντο-πόντο, δούλεψα καλά, ήταν όλοι δύσκολοι πόντοι, έπρεπε να πάρω ευθύνες μέσα στον αγώνα για να πάρω τη νίκη. Κι αυτό με κάνει χαρούμενο που κέρδισα αυτό το σετ. Ακολούθησα την τακτική μου και πήρα το σετ».

Τα βίντεο από τη νέα νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στους «16» του γαλλικού όπεν. Αντίπαλός του ήταν το νο20 της Παγκόσμιας Κατάταξης, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, με τον Έλληνα τενίστα να είναι προετοιμασμένος στον μέγιστο βαθμό για τη μεγάλη αναμέτρηση.

Ενδεικτική ήταν η απόδοσή του από το πρώτο σετ, όπου ο Τσιτσιπάς ήταν… ισοπεδωτικός και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Στη συνέχεια, ο αγώνας έγινε αρχικά αμφίρροπος αφού ο Ντιμιτρόφ αντέδρασε. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο πήρε το πρώτο μεγάλο rally του αγώνα.

Το ίδιο έγινε και με το δεύτερο rally 18 χτυπημάτων μεταξύ των δυο πρωταθλητών.

Στο δεύτερο σετ, τα πράγματα ήταν οριακά. Οι δυο τενίστες οδηγήθηκαν στο tie break και αυτό κράτησε 17 λεπτά, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι ο νικητής και να φτάνει στο 2-0.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε κάποιες εντυπωσιακές προσπάθειες για να απαντήσει στις προσπάθειες του Ντιμιτρόφ, με τρομερά αποτελέσματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μέγα φιάσκο για τους Τούρκους: Ενεργοποίησαν S-400 για να βρουν ελληνικά F-16 και… ούτε που τα είδαν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή