Κορονοϊός: Νέες δοκιμές στο Τόκιο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο ολοκλήρωσαν ένα τριήμερο δοκιμών ενόψει της τέλεσης των αγώνων το καλοκαίρι του 2021.
Τριήμερο δοκιμών από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο
AP Images

Ο κορονοϊός έχει σαρώσει τον πλανήτη και είναι ενδεικτικό πως κατάφερε κάτι που είχε να συμβεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2020 στο Τόκιο, ωστόσο, λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκαν για έναν χρόνο αργότερα κι αν όλα κυλήσουν ομαλά θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2021.

Οι Ιάπωνες διοργανωτές θέλουν να είναι σίγουροι για την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Για αυτό τον λόγο έκαναν ένα ακόμα τριήμερο δοκιμών, έτσι ώστε να εξετάσουν το κατά πόσο μπορούν να ελέγξουν συμμετέχοντες, δημοσιογράφους και θεατές όταν θα φτάσει η στιγμή της έναρξης των Αγώνων.

Από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη (21/10), στο «Tokyo Big Shift», ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο που θα χρησιμοποιηθεί σαν media center στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έγινε αξιολόγηση νέων τεχνολογιών ανίχνευσης της θερμοκρασίας σώματος.

Πέρα από τα διαδεδομένα, πλέον, θερμόμετρα με υπέρυθρες και τις θερμικές κάμερες, χρησιμοποιήθηκε ένας νέος τύπος θερμόμετρου, με κορδέλα στο χέρι των εθελοντών. Οι κορδέλες αυτές έχουν υγρούς κρυστάλλους που ανιχνεύουν αμέσως αν ο χρήστης έχει πυρετό.

Ένα άλλο βασικό σημείο της δοκιμής ήταν ο έλεγχος του πόσο ομαλά θα μπορούν να περνούν από την περιοχή επιθεώρησης οι θεατές αλλά και το πως θα τηρούνται οι αποστάσεις στους ουρές. Το προσωπικό ασφαλείας δοκίμασε 40 διαφορετικά σενάρια, όπως το να ξεχάσει κάποιος να φορέσει μάσκα ή να περάσει δοχεία από την ασφάλεια, έτσι ώστε να τεστάρουν την ετοιμότητά όλων όσων θα εργαστούν στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ικανοποιημένοι με τη δοκιμή, ωστόσο, υπογράμμισαν πως θα χρειαστούν ακόμα περισσότερες έτσι ώστε να καταρτιστούν τα πρωτόκολλα που θα τηρηθούν το καλοκαίρι του 2021. «Πακετάρετε λιγότερο, περιμένετε περισσότερο. Δεν θέλουμε να καθυστερήσουμε τον ενθουσιασμό, οπότε παρακαλώ ελάτε με όσο το δυνατό λιγότερες αποσκευές», προέτρεψε ο διευθυντής ασφαλείας του Τόκιο 2020, Τσουγιόσι Ιβασίτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως παραμένει άγνωστο το αν θα επιτραπεί να υπάρχουν θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα γίνουν από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου το 2021. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε πως οι διοργανωτές περιμένουν να καλωσορίσουν θεατές από όλο τον κόσμο στους Αγώνες, ωστόσο, ακόμα δεν είναι βέβαιο αν αυτό θα είναι εφικτό λόγω κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Στο «κόκκινο» η χώρα: Αναμένεται ραγδαία αύξηση των σημερινών κρουσμάτων