Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκάθαροι οι Καναδοί αθλητές - «Προτεραιότητα για το εμβόλιο οι ευπαθείς ομάδες»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αθλητές από τον Καναδά που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν να πάρουν τη σειρά των ευπαθών ομάδων.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκάθαροι οι Καναδοί αθλητές - «Προτεραιότητα για το εμβόλιο οι ευπαθείς ομάδες»
1'

Μολονότι οι φήμες είναι πολλές, οι υπεύθυνοι ξεκαθαρίζουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο.

Μάλιστα, ήδη κάποιες χώρες (βλ. Αυστραλία, Ισραήλ) έχουν γνωστοποιήσει ότι όλοι οι αθλητές που θα πάρουν μέρος θα εμβολιαστούν, μολονότι σύμφωνα με τη ΔΟΕ ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.

Οι αθλητές από τον Καναδά, πάντως, ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν να έχουν προτεραιότητα έναντι των ατόμων που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες.

«Χρειαζόμαστε το εμβόλιο για να μπορέσουμε να πάρουμε αγκαλιά τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, αυτούς που βρίσκονται σε ιδρύματα, αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή» είπε η Ολυμπιονίκης των 75κ. στην πάλη, Έρικα Γουίμπι.

Ο δρομέας των 50χλμ βάδην, Έβαν Ντάνφι, ανέφερε από την πλευρά του ότι: «Η αξία μας ως αθλητές έχει δύναμη, μόνο αν έχει δύναμη η κοινωνία. Δεν είμαστε τίποτα χωρίς την κοινωνία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Σπυρόπουλος: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από Μπότση, Λάμπρη και Μιχαλά

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή