Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές; Όλα ανοικτά λένε στην Ιαπωνία! - Τότε θα παρθεί η οριστική απόφαση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μολονότι απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, η παρουσία του κόσμου μόνο δεδομένη δεν θα πρέπει να θεωρείται.

Οι διοργανωτές είναι ξεκάθαρο ότι επιθυμούν την παρουσία έστω κι ενός περιορισμένου αριθμού θεατών, ωστόσο στην Ιαπωνία δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι Αγώνες να διεξαχθούν τελικά κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτό τόνισε κι η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, μετά την ανακοίνωση από τους διοργανωτές μιας σειράς αυστηρότερων μέτρων για τους Αγώνες. «Το να είναι τα στάδια γεμάτα θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα είναι πιθανώς πολύ δύσκολο. Στόχος μας είναι να έχουμε πάντα γεμάτα γήπεδα, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού, δεν πρέπει να υπερφορτώσουμε τις ιατρικές υπηρεσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές θα εξαντλήσουν τα περιθώρια πριν πάρουν την οριστική τους απόφαση σχετικά με την παρουσία ή μη των θεατών, αλλά και του αριθμού που θα έχει το δικαίωμα να μπει στα στάδια στην πρώτη περίπτωση.

Να θυμίσουμε ότι από τον Μάρτιο έχει γίνει γνωστή η απαγόρευση της παρουσίας θεατών από το εξωτερικό, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Η οριστική απόφαση θα παρθεί τον Ιούνιο, ήτοι έναν μήνα πριν την έναρξη τους, καθώς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα 23 Ιουλίου - 8 Αυγούστου.

«Ενόψει της εξέτασης της εξέλιξης των τοπικών μολύνσεων που αφορούν νέα στελέχη (του ιού), συμφωνήσαμε ότι θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την παρουσία (τοπικών) θεατών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), καθώς και του «Τόκιο 2020», των τοπικών αρχών και της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: «Κλείδωσε» το άνοιγμα από Δευτέρα – Τι θα συμβεί με το SMS στο 13033