Ολυμπιακοί Αγώνες: Σημείο καμπής στην πανδημία του κορονοϊού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σημείο καμπής στην πανδημία του κορονοϊού μπορεί να αποτελέσει η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που θα διεξαχθεί στο Τόκιο το καλοκαίρι.

Αυτό υποστήριξε τουλάχιστον ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας, Πέτερ Ρεϊνέντο, με αφορμή την παρουσίαση των εμφανίσεων της αποστολής.

Όπως υπογράμμισε μάλιστα οι Σουηδοί έχουν εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Τόκιο να παρέχει μια ασφαλή «φούσκα» και επαρκή τεστ, για να αποφευχθεί η άσκοπη πίεση στο ιαπωνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Συγκεκριμένα, ανέφερε σε διαδικτυακή του συνέντευξη ότι: «Νομίζω ότι το Τόκιο 2020 και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έχουν κάνει φανταστική δουλειά, προκειμένου να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και με τον μεγαλύτερο σεβασμό για τις ανησυχίες που έχουν οι Ιάπωνες», για να προσθέσει...

«Νομίζω ότι το Τόκιο 2020 θα μπορούσε να γίνει σημείο καμπής στην παγκόσμια πανδημία, τουλάχιστον αυτός είναι ένας θετικός τρόπος να το σκεφτούμε. Χρειαζόμαστε άλλα πράγματα για να συγκεντρωθούμε και οι Ολυμπιακοί είναι μια τέτοια ευκαιρία».

Επίσης, ανέφερε ότι: «Η ΔΟΕ και το Τόκιο 2020 έχουν επικεντρωθεί για να δημιουργήσουν τις καλύτερες συνθήκες για τις ομάδες και νομίζω ότι έχουν πετύχει πολύ καλά σε αυτό. Αλλά ακόμη πιο σημαντικό σήμερα είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα απ' όσα υπάρχουν ήδη για τον ιαπωνικό λαό. Είναι συγκεκριμένες οι προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε και πρέπει να σεβόμαστε πολύ τις ανησυχίες που έχουν οι Ιάπωνες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Μην ξεχνάμε τις φρικαλεότητες της Ελλάδας»: Τουρκική πρόκληση για τη Γενοκτονία των Ποντίων