Ολυμπιακοί Αγώνες: Δύο κρούσματα στο Ολυμπιακό χωριό – «Έσπασαν» την καραντίνα για να φάνε!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν πολλά λόγω της πανδημίας.
AP Images

Δύο εργαζόμενοι στο Ολυμπιακό χωριό «έσπασαν» την καραντίνα για να πάνε για φαγητό, με αποτέλεσμα να βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως είναι φυσικό στη «φούσκα» που θα φιλοξενηθούν 10.000 αθλητές σήμανε συναγερμός! Οι αρμόδιες αρχές καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση, την ώρα που ακόμα και τώρα οι «φωνές» για ακύρωση της διοργάνωσης παραμένουν έντονες. Οι δύο εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν φυσικά από το Ολυμπιακό χωριό.

Στο μεταξύ, η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε καθολική απαγόρευση θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης των νέων περιορισμών για τον κορονοϊό προκειμένου να συγκρατηθούν οι νέες μολύνσεις μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των Αγώνων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Kyodo News, η Ιαπωνία είναι πολύ πιθανό να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι την 11η Ιουλίου.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να επεκταθεί κατά έναν μήνα στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, κάτι που σημαίνει ότι οι περιορισμοί θα ισχύουν καθ' όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα τελειώσουν στις 8 Αυγούστου. Ως εκ τούτου οι εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου και της τελετής έναρξης, θα πραγματοποιηθούν δίχως θεατές. Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου, με τους διοργανωτές να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, όσον αφορά τα σχέδια για την τελετή έναρξης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου: Ο δράστης είχε δραπετεύσει από ψυχιατρική κλινική