Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιστορική πρόκριση για την Εθνική - Ο απολογισμός της Ελλάδας την Παρασκευή (6/8)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δείτε όλα όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές κατά τη διάρκεια της 15ης ημέρας στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στο Τόκιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images
1'

Η Εθνική - η οποία είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team - έγραψε ιστορία, καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό και παράλληλα εξασφάλισε ένα μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του, καθώς νίκησε για δεύτερη φορά (είχε προηγηθεί η επικράτηση στην πρώτη φάση) την Ουγγαρία, αυτή τη φορά με 9-6. Πλέον η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα διεκδικήσει στον τελικό της Κυριακής (8/8) την κορυφή του κόσμου, απέναντι σε Σερβία ή Ισπανία.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χιλιόμετρα βάδην, καθώς τερμάτισε στην 8η θέση με 1:31:24 και βελτίωσε το φετινό ρεκόρ της. Από την πλευρά της, η Κυριακή Φιλτισάκου κατετάγη 29η με 1:36:51, στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση, ενώ η Παναγιώτα Τσινοπούλου 53η με 1:47:19, μένοντας αρκετά πίσω από τα ατομικά ρεκόρ τους.

Στο μεταξύ, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κατετάγη 36ος στα 50 χιλιόμετρα βάδην με επίδοση 4:12:49.

Τέλος, ο Γιώργος Πιλίδης ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Πολωνό Μαγκομεντμουράντ Γκαντζίεφ, στον πρώτο αγώνα του για τη φάση των «16» στα 65 κιλά της ελευθέρας πάλης και αποκλείστηκε, ενώ κατετάγη 16ος στην κατηγορία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Εύβοια: «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή