Σιμόνα Χάλεπ: «Δεν φοβάμαι τον κορονοϊό, είμαι εμβολιασμένη»

Το άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Σιμόνα Χάλεπ αποκάλυψε ότι πλέον δεν φοβάται τον κορονοϊό, καθώς έχει κάνει το εμβόλιο.
AP Images

Στο τένις γίνεται αρκετή κουβέντα σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, με το θέμα να ξεκινάει ουσιαστικά μετά τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά.

Η Ρουμάνα τενίστρια μίλησε για τους εμβολιασμούς μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα της (2-1 σετ τη Λινέτε) στο Western & Southern Open στο Σινσινάτι κι αποκάλυψε ότι έκανε το εμβόλιο τον Φεβρουάριο.

«Δεν φοβάμαι, επειδή είμαι εμβολιασμένη» είπε η Χάλεπ στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα της και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι προστατευμένη. Προσέχω. Φοράω τη μάσκα όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω».

Το επαγγελματικό τένις, το οποίο απαιτεί από τους παίκτες να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, «σταμάτησε» για πέντε μήνες πέρυσι, καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορα για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα τουρνουά επέστρεψαν σε άδεια γήπεδα πέρυσι, με τους παίκτες να πρέπει να παραμένουν μέσα σε «φούσκες» και να συνεχίζουν να παίζουν μπροστά σε λιγοστούς φιλάθλους στην καλύτερη περίπτωση. Τόσο η ATP όσο και η WTA έχουν συστήσει στους παίκτες να εμβολιαστούν και έχουν θεσπίσει νέα πρωτόκολλα ως κίνητρα.

«Δεν μου αρέσουν οι φούσκες» υπογράμμισε η Χάλεπ και συνέχισε: «Αισθάνομαι πολύ άγχος όταν βρίσκομαι στη φούσκα. Έτσι, εάν οι άνθρωποι μπορούν να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι, θα είναι καλύτερα, επειδή δεν θα έχουμε περισσότερους περιορισμούς πια».

Στο σχετικό θέμα του Reuters, υπάρχει κι αναφορά στα όσα δήλωσε ο Τσιτσιπάς, σημειώνοντας: «Το Νο 3 στον κόσμο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παραπονέθηκε για την πρόκληση να ζήσει σε μια «φούσκα» εξαιτίας της Covid-19 μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Γουίμπλεντον τον Ιούνιο. Αλλά ο 23χρονος είπε το Σαββατοκύριακο ότι θα έκανε το εμβόλιο για την Covid-19 μόνο εάν γινόταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι lockdown στο Ρέθυμνο – Παράταση μέτρων και σε Ηράκλειο, Χανιά