Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ και τελικός για Ντουντουνάκη και Χρήστου!

Κολύμβηση: Τρομερές εμφανίσεις πραγματοποίησαν η Άννα Ντουντουνάκη κι ο Απόστολος Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας του Καζάν.  

Απόστολος Χρήστου
Intime
2'

Ούτε η κούραση από την υπερπροσπάθεια στον τελικό των 100μ. πεταλούδα, στάθηκε ικανή να «φρενάρει» την Ντουντουνάκη.

Περίπου μιάμιση ώρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε και στα ημιτελικά των 50μ. πεταλούδα, όπου πέτυχε πάλι πανελλήνιο ρεκόρ και προκρίθηκε πανηγυρικά στον αυριανό (7/11, 18:52) τελικό.

Η αθλήτρια του Τάσου Καράμπελα τερμάτισε σε 25.22 και ήταν τέταρτη στη δεύτερη σειρά, αλλά και στη συνολική κατάταξη (!), καθώς ο πρώτος ημιτελικός ήταν σαφώς πιο αργός. Η επίδοσή της βελτιώνει αισθητά το 25.51 που είχε σημειώσει στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2019 στη Γλασκώβη και της δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει -έστω και ως αουτσάιντερ- άλλο ένα μετάλλιο στους αγώνες.

Ο Απόστολος Χρήστου συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, καθώς μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο και την 5η θέση στα 50μ. ύπτιο, εξασφάλισε την πρόκριση και σε τρίτο τελικό, πετυχαίνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο.

Ο αθλητής του Πάνου Βελέντζα τερμάτισε σε 46.66 και κατέρριψε το 46.72 που είχε ο Κριστιάν Γκολομέεβ από πέρυσι, στους αγώνες της International Swimming League στη Βουδαπέστη. Ο χρόνος αυτός έδωσε στον Χρήστου την όγδοη θέση των ημιτελικών και το εισιτήριο για τον αυριανό (7/11, 18:46) τελικό, όπου θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το σημερινό ρεκόρ.

Στην αυριανή τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Ελλάδα θα έχει τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς. Εκτός των Ντουντουνάκη και Χρήστου, ο Ανδρέας Βαζαίος και ο Γιώργος Σπανουδάκης θα κολυμπήσουν στα 100μ. μικτή ατομική. Επίσης, στο πρωινό πρόγραμμα θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στα προκριματικά των 4Χ50μ. μικτή ομαδική mixed.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ομίχλη στην Αττική: Απόκοσμες εικόνες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τη Μεσογείων

Θρίλερ με την εξαφάνιση υπάλληλου της ΕΥΠ: Το περιστατικό που τον σόκαρε και η άγνωστη γυναίκα

Σοκαριστική εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης της Σοφίας Αρχιμανδρίτου: Ήταν νεκρή από την 1η μέρα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή