Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Σβιτολίνα δεν θα αγωνιστεί κόντρα σε τενίστρια από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελίνα Σβιτολίνα με ανάρτηση της στα social media, γνωστοποίησε ότι δεν θα αγωνιστεί κόντρα σε τενίστριες από τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία.
AP Images

Η αρχή θα γίνει από την ερχόμενη Τρίτη (1/3), όπου ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας της με την Αναστασία Ποτάποβα για το WTA 250 του Μοντερέι.

Η 27χρονη Ουκρανή είχε γνωστοποιήσει ότι θα δωρίσει τα prize money από τα επόμενα τουρνουά της στον στρατό της πατρίδας της.

Το νέο μήνυμα της Σβιτολίνα

«Πιστεύω, πως η παρούσα κατάσταση απαιτεί μια ξεκάθαρη θέση από τους οργανισμούς μας: Την ΑΤΡ, την WTA και την ITF.

Οι Ουκρανοί παίκτες, ζητήσαμε από τις τρεις Ομοσπονδίες μας να ακολουθήσουν τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ώστε να αποδέχονται τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές, μόνο ως ουδέτερους, χωρίς να προβάλλονται τίποτα από τα παρακάτω: εθνικά σύμβολα, χρώματα, σημαίες και ύμνοι.

Επίσης, θέλω να ανακοινώσω πως δεν θα αγωνιστώ αύριο στο Μοντερέι, καθώς και σε κανένα άλλο ματς που θα χρειαστεί να παίξω κόντρα σε Ρωσίδα ή Λευκορωσίδα αθλήτρια, μέχρι οι οργανισμοί μας να πάρουν την -απαραίτητη- απόφαση που προανέφερα.

Δεν κατηγορώ κανέναν από τους Ρώσους αθλητές. Δεν είναι αυτοί οι υπεύθυνοι για την εισβολή στη χώρα μας. Μάλιστα, αποτίνω φόρο τιμής, σε όλους τους αθλητές, ιδιαίτερα στους Ρώσους και τους Λευκορώσους, που γενναία εξέφρασαν δημόσια την εναντίωσή τους με τον πόλεμο. Η υποστήριξή τους είναι απαραίτητη».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το συγκλονιστικό γράμμα της Σβιτολίνα - Δωρίζει τα prize money στον στρατό