Στέφανος Τσιτσιπάς: Το «διπλό» όνειρο του Australian Open – Έτσι θα βρεθεί στην κορυφή του κόσμου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open και ονειρεύεται τον πρώτο τίτλο σε Grand Slam, αλλά και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.
Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Photo/Ng Han Guan
2'

Οι δυνατότητες και το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητα, ωστόσο, όπως έχει πει κι ο ίδιος, το ζητούμενο είναι η συνέπεια στα μεγάλα τουρνουά.

«Θέλω να είμαι πιο συνεπής στα Grand Slams. Δεν έχω την απαίτηση να τα κερδίσω όλα ,αλλά θέλω να παίζω συχνότερα σε ημιτελικούς, σε τελικούς και να κερδίζω τίτλους», είχε δηλώσει σε συνέντευξη του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο πρώτο Grand Slam του 2023, ο Τσιτσιπάς αφήνει υποσχέσεις, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προημιτελικά του Australian Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκαμψε σε μια τρομερή μονομαχία τον Γιανίκ Σίνερ με 3-2 σετ και διατήρησε «ζωντανό» το όνειρο της κατάστασης του πρώτου τίτλου καριέρας σε major τουρνουά, αλλά και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τα χρήματα κι ο επόμενος αντίπαλος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο μοναδικός από την περσινή οκτάδα που βρίσκεται και φέτος στους «8». Είναι ένα δείγμα από τη συνέπεια που θέλει να δείξει φέτος.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης με την μέχρι τώρα πορεία του έχει ήδη εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσό. Συγκεκριμένα, θα βάλει στον προσωπικό λογαριασμό 344.939 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που βρεθεί στα ημιτελικά, τότε το ποσό θα αυξηθεί στα 574.639 ευρώ.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο Γίρι Λεχέτσκα, ο οποίος είναι η ευχάριστη έκπληξη του Australian Open. Ο 21χρονος Τσέχος πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία της καριέρας του σε Grand Slam, καθώς δεν έχει περάσει ποτέ τον πρώτο γύρο.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά τον Λεχέτσκα, ο οποίος απέκλεισε με 3-1 σετ τον Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ. Οι δύο τενίστες αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό του Ρότερνταμ, όπου ο Έλληνας αθλητής νίκησε 2-1 σετ.

Ο δρόμος ως την κορυφή

Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς περάσει στους «4», θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Κατσάνοφ – Κόρντα, ενώ τη Δευτέρα (23/1) θα έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κάτω μέρος του ταμπλό.

Όσον αφορά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Στέφανος θα ανέβει σε περίπτωση που κατακτήσει το Australian Open. Η πρόκριση στον τελικό θα τον ανεβάσει στο Νο2, με την προϋπόθεση να μην έχει αντίπαλο εκεί τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Γενικότερα, τη δεδομένη χρονική στιγμή τα πάντα είναι ρευστά, καθώς ο 24χρονος τενίστας θα είναι στο Top-5, αλλά το τέλος του major τουρνουά μπορεί να τον βρει από το Νο1 μέχρι το Νο5.

Στέφανος Τσιτσιπάς
Το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, μέχρι την έναρξη του Australian Openatptour.com

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή