Παγκόσμιες πρωταθλήτριες με την Αυστρία αδερφές από τον Βόλο - Η καταγγελία της μητέρας τους
Οι Άννα-Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή πήραν χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης με τα χρώματα της Αυστρίας, γιατί κάποια πρόσωπα στην Ελλάδα τις έδιωξαν, όπως κατήγγειλε η μητέρα τους.
Πρωταθλήτριες κόσμου αναδείχθηκαν πριν μερικές ημέρες οι αδελφές Αννα-Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, που πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους, αλλά όχι με την Ελλάδα!
Οι 25χρονες Ελληνίδες αθλήτριες, αγωνίζονται με τα χρώματα της Αυστρίας και ξεπέρασαν για περίπου 0,2 βαθμούς τις -επίσης δίδυμες- Κινέζες Λιουγί και Κιανγί Γουάνγκ (255.4583 έναντι 255.2480), «αποκαθηλώνοντάς» τις από την κορυφή, την οποία είχαν κατακτήσει πέρυσι.
Οι αδερφές είχαν μια λαμπρή πορεία στη συγχρονισμένη κολύμβηση στη χώρα μας, ωστόσο, όπως καταγγέλλει η μητέρα τους, για λόγους αναξιοκρατίας, έφυγαν από την Ελλάδα, αφού δέχτηκαν μια εξαιρετική πρόταση από την Αυστρία.
Μιλώντας στο Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος η μητέρα των χρυσών κοριτσιών, Άρτεμης Αργυροπούλου ανέφερε: «Αυτή η ιστορία είναι εδώ και χρόνια. Το 2012 είχανε γίνει κάποια γεγονότα και η ηλικία των παιδιών τόσο τρυφερή. Τρία χρόνια ήταν τα παιδιά στο κλιμάκια της Εθνικής Ομάδας της κατηγορίας των 13-15. Έξι χρόνια πανελληνιονίκες στο σόλο και στο ντουέτο. Υπήρχε μια πορεία πολύ σημαντική για την πορεία των παιδιών συν ότι το 2011 είχαν έρθει με χρυσό μετάλλιο και στο σόλο και το ντουέτο.
Έφυγαν από την χώρα για θέμα αναξιοκρατίας. Εκείνη την εποχή αναγκάστηκα να απαντήσω με δημόσιες επιστολές για τους λόγους της αποχώρησής μας. Μας είχαν δηλώσει πως μπορούσαν να πάρουν στην ομοσπονδία όποιον αθλητή θέλουνε, όπως και το κάνανε και εκείνη την χρονιά στον αγώνα που είχαν πάει στην Ιταλία, είχαν βγάλει την Ειρήνη από το ομαδικό και σιγά σιγά ανακοινώσανε στα παιδιά πως δεν θα εκπροσωπήσουν στα ατομικά τους αγωνίσματα τη χώρα. Δεν ήταν αρκετές οι επιτυχίες που είχαν αποδείξει τόσα χρόνια.
Για μας είναι μια τελειωμένη ιστορία. Έχουμε προχωρήσει πολύ μπροστά. Κοιτάμε μπροστά και ευχόμαστε να μη συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Οι άνθρωποι διώχνουν, όχι οι χώρες».