Μίλτος Τεντόγλου: Ο λόγος που δεν είναι λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Ο Στέφανος Ντούσκος, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στο Τόκιο, θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, με τον Μίλτο Τεντόγλου για να απέχει από τη διαδικασία.

Μίλτος Τεντόγλου: Ο λόγος που δεν είναι λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι
Intime
3'

Οι λεπτομέρειες για για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024» που θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 26 Απριλίου 2024, έγιναν γνωστές την Τετάρτη (22/11) από την ΕΟΕ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης, αποκάλυψε ότι πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Στέφανος Ντούσκος, ενώ την Φλόγα θα μεταφέρει τελευταία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών με αρχηγό τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Τόκιο 2020, Γιάννη Φουντούλη.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το γεγονός ότι θα είμαι πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Είμαι μεγάλη τιμή τόσο για μένα προσωπικά όσο και για την ελληνική κωπηλασία και ανυπομονώ να έρθει αυτή η ώρα», τόνισε ο Στέφανος Ντούσκος.

Αρνήθηκε λόγω προγράμματος ο Μίλτος Τεντόγλου

Όπως είθισται, πρώτος λαμπαδηδρόμος είναι ένας αθλητής που διακρίθηκε στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ντούσκος είναι ένας εξ αυτών, ωστόσο, προκάλεσε εντύπωσε η απουσία του Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος επίσης κατέκτησε το χρυσό στο Τόκιο και συνεχίζει να είναι στην κορυφή του αθλήματός του.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, αρνήθηκε να γίνει ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος, καθώς το πρόγραμμά του το 2024 είναι ιδιαίτερα φορτωμένο και θέλει να αφοσιωθεί στις προπονήσεις και τους αγώνες για να πετύχει τους στόχους του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει μέσα στο έτος που έρχεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το Ευρωπαϊκό ανοιχτού αλλά φυσικά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στους οποίους πιθανότατα θα είναι και ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.

Το ταξίδι 11 ημέρων με 600 λαμπαδηδρόμους στην Ελλάδα

Η Αφή της Φλόγας θα γίνει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και θα ξεκινήσει ένα ταξίδι έντεκα ημερών. Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, διανύοντας πάνω από 5000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους και καταλήγοντας στις 26 Απριλίου 2024, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί σε τέσσερις βασικές φιλοδοξίες:

  1. Να περιηγηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, συνδέοντας τα τέσσερα γεωγραφικά άκρα της χώρας, από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο.
  2. Να προβάλει τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους μας, αναδεικνύοντας τους θησαυρούς της ιστορίας και του πολιτισμού μας (Αρχαία Ήλιδα, Μυκήνες, Κνωσσός, Δελφοί, Αρχαίοι Φίλιπποι, Βεργίνα, Σούνιο, Ακρόπολη).
  3. Να προβάλει τα εμβληματικά τοπία που συνθέτουν την ομορφιά της Ελλάδας (Μεθώνη, Ναύπλιο, Σαντορίνη, Μετέωρα).
  4. Να τονίσει τους προαιώνιους δεσμούς φιλίας Ελλάδας – Γαλλίας. Με αυτό το σκεπτικό επιλέχθηκαν, μεταξύ άλλων, το Μεσολόγγι ως αναφορά στο Έργο του Eugène Delacroix, Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου και η Πύλος για την περίφημη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή