Στέφανος Τσιτσιπάς: Το απελπισμένο ξέσπασμα με Αλκαράθ - «Λες και μου έχουν κάνει μάγια, βουντού»

Βίντεο με το ξέσπασμα που είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από συνεχόμενα λάθη κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ.
Στέφανος Τσιτσιπάς: Το απελπισμένο ξέσπασμα με Αλκαράθ - «Λες και μου έχουν κάνει μάγια, βουντού»
AΠΕ - ΜΠΕ
4'

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα για μια ακόμα φορά κόντρα στο παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις, Κάρλος Αλκαράθ.

Ο 21χρονος Ισπανός έφτασε άνετα στην επικράτηση με 3-0 σετ και μετράει 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Έλληνα τενίστα, παίρνοντας και την πρόκριση για τα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ανέφερε ότι ένιωσε στο παιχνίδι με τον Ισπανό σαν να του έκαναν βουντού, κάτι που είπε και κατά τη διάρκεια του αγώνα προς τον πατέρα του, μετά από δύο σερί χαμένα smash.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το ματς:

«Έχω την τάση να πιστεύω ότι έχω μια από τις καλύτερες μπάλες στο tour και κάθε φορά που αντιμετωπίζω τον Κάρλος βλέπω μια ποιότητα που δεν συναντώ απέναντι σε άλλους αντιπάλους και μου δημιουργεί πολλά προβλήματα. Το παιχνίδι του υπερισχύει του δικού μου και είναι και αρκετά υπομονετικός. Δεν νιώθω έτσι απέναντι στους άλλους παίκτες, ίσως έχουν καταφέρει να το κάνουν 1-2 παίκτες ακόμα στο παρελθόν».

Για το τι πρέπει να κάνει κόντρα στον Ισπανό: «Νιώθω ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να κάνω. Το να χτυπάω πιο δυνατά την μπάλα δεν είναι επιλογή, είναι γρήγορος και επιστρέφει μπάλες που άλλοι δεν θα επέστρεφαν. Πάντα επιστρέφει μια μπάλα έξτρα πίσω και σήμερα έχασα και κάποια smash, κάποια χτυπήματα που δεν έχανα γενικά στο τουρνουά, οπότε πρέπει να περάσω και αυτό το πνευματικό φράγμα. Νιώθω λες και μου έκαναν βουντού σήμερα, δεν μπορούσα να στείλω την μπάλα εκεί που ήθελα, ήταν απίστευτο».

Για το εάν είχε πιθανότητες να πάρει τον τίτλο αν περνούσε τον Αλκαράθ: «Ένιωθα πολύ καλά με το τένις μου μέχρι τώρα. Ξέρω πως είχα 1-2 ματς που πήγαν στα 4 σετ, όμως είχα αρκετή αυτοπεποίθηση, ειδικά κόντρα στον Αρνάλντι θεωρώ πως στα 3 τελευταία σετ έπαιξα πολύ καλά και ένιωσα στο 100% μου. Είχα πολύ καιρό να νιώσω τόσο καλά το τένις μου. Δεν τον άφηνα να πάρει ανάσα και αυτό είναι το τένις που πάντα στόχευα να παίζω. Δεν θα πω ψέματα, ήμουν αισιόδοξος, περισσότερο απ' ότι συνηθίζω. Ίσως και αυτό να μου στοίχισε σήμερα, δεν ξέρω. Ένιωθα ότι είχα ευκαιρία απέναντι στον Κάρλος και ότι θα ήταν διαφορετικά από τις άλλες φορές. Αλλά το παιδί είναι απλά τόσο καλό, μπορώ μόνο να τον συγχαρώ. Παίζει πραγματικά εκπληκτικά. Του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια. Όποτε τον αντιμετωπίζω, μου θυμίζει πόσα πράγματα έχω ακόμα να βελτιώσω ως τενίστας».

Για το πώς ένιωθε στο court: «Υπήρχαν σημεία που ένιωσα αδύναμος, σίγουρα. Έχει τρομερό έλεγχο της μπάλας και μπορεί να αλλάξει πανεύκολα την κατεύθυνσή της. Χτίζει τους πόντους, χρησιμοποιεί το μυαλό του για να βρίσκει λύσεις συνεχώς, είναι πολύ έξυπνος παίκτης και έχει απαντήσεις για όλα. Έχει πολύ υψηλό τενιστικό IQ και αυτό το κάνει πολύ δύσκολο. Πρέπει να είμαι πολύ ακριβής στα χτυπήματά μου όταν τον αντιμετωπίζω. Ένιωσα ότι είχα κάποια καλά χτυπήματα, αλλά απαντούσε με ακόμα καλύτερα. Έκανα ό,τι μπορούσα σήμερα και απλά δεν λειτούργησε, πρέπει να γίνω καλύτερος».

Για την απόσυρση του Τζόκοβιτς: «Φυσικά και σοκαρίστηκα όταν το έμαθα. Δεν περιμένεις τον Νόβακ να αποσυρθεί από κανένα τουρνουά. Δεν είχα τόσο χρόνο να το σκεφτώ γιατί έπρεπε να κάνω ζέσταμα και να επικεντρωθώ στον δικό μου αγώνα. Είδα όμως ότι ήταν τραυματισμένος στον αγώνα του με τον Σερούντολο. Αυτό είναι κάτι μοναδικό που έχει ο Νόβακ, που μπορεί ακόμα και με τραυματισμό να αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή