Μίλτος Τεντόγλου για μία ακόμη κορυφή – Απόψε ο τελικός του Ευρωπαϊκού, μεγάλος αντίπαλος ο Εχάμερ

Το βράδυ ο τελικός του μήκους στο Ευρωπαϊκό στίβου της Ρώμης, με τον Μίλτο Τεντόγλου να θέλει το χρυσό μετάλλιο έχοντας αντίπαλο τον Ελβετό, Σιμόν Εχάμερ.
Μίλτος Τεντόγλου για μία ακόμη κορυφή – Απόψε ο τελικός του Ευρωπαϊκού, μεγάλος αντίπαλος ο Εχάμερ
2'

Από την πρώτη του προσπάθεια στον προκριματικό, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό. Ο Μίλτος Τεντόγλου θα είναι παρών σε ακόμη ένα μεγάλο ραντεβού του στίβου. Αυτή τη φορά στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, όπου απόψε θα κάνει τις προσπάθειές του με έναν και μοναδικό στόχο: Την κορυφή!

Ο καλύτερος άλτης μήκους στον πλανήτη, έκανε… χαλαρό 8.14μ. στον προκριματικό, χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα τον εαυτό του. Ο Τεντόγλου λοιπόν θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στο Μόναχο. Με τον χρυσό ολυμπιονίκη μας, να θέλει να αρχίσει διατηρώντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, πριν στρέψει το βλέμμα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο ίδιος ο Γρεβενιώτης αθλητής, δήλωσε πως στον τελικό μπορεί να κάνει επίδοση 8.60μ. Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι δύσκολα, δεν μπορώ να πω πως θα κερδίσω τώρα. Δεν ξέρεις πώς θα πάει ένας αγώνας, μπορεί να μη το βρω. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως μπορώ να κάνω 8,60 μέτρα».

Ο ανταγωνισμός για τον Τεντόγλου θα είναι σημαντικός. Ο Έλληνας άλτης έκανε την τέταρτη καλύτερη επίδοση στον προκριματικό. Εκεί όπου την παράσταση έκλεψε ο Ελβετός, Σιμόν Εχάμερ. Με εκπληκτικό άλμα 8.41μ. είχε την καλύτερη επίδοση (κορυφαία φετινή στον κόσμο) και έδειξε πως θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος του πρωταθλητή Ευρώπης στον τελικό.

Οι αντίπαλοι του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους:

Σιμόν Εχάμερ / Ελβετία (8.41μ.)

Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς / Μ. Βρετανία (8.18μ.)

Ματέο Φουρλάνι / Ιταλία (8.17μ.)

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ (8.14μ.)

Ζέρσον Μπαλντέ / Πορτογαλία (8.10μ.)

Λούκα Χέρντεν / Γερμανία (8.08μ.)

Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ / Βουλγαρία (8.04μ.)

Ζίμον Μπατς / Γερμανία (8.03μ.)

Πετς Μαϊντσλμίντ / Τσεχία (8.01μ.)

Τομ Καμπάν / Γαλλία (7.98μ.)

Εουσέμπιο Κάθερες / Ισπανία (7.98μ.)

Στραχίνια Γιοβάντσεβιτς / Σερβία (7.95μ.)

Ο μεγάλος τελικός του μήκους, είναι προγραμματισμένος για τις 21:06 απόψε και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή