Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: «Ασημένιος» ο απίθανος Καραλής, ανίκητος ο Ντουμπλάντις

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Ο φοβερός και τρομερός, Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ, κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ - Πρώτος με ρεκόρ αγώνων ο Άρμαντ Ντουμπλάντις.
Εμμανουήλ Καραλής
EUROKINISSI
1'

Ο «Μανόλο» έγραψε ιστορία, καθώς ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο σε Ευρωπαϊκό ανοικτού στίβου.

Επίσης, έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ, μετά τον Χρήστο Παπανικολάου που τα είχε καταφέρει το μακρινό 1996.

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας, που παραμένουν στη Ρώμη βρέθηκαν στο Olimpico και πανηγύρισαν μαζί με τον Καραλή τη μεγάλη αυτή επιτυχία. Η χώρα μας έκλεισε έτσι τη διοργάνωση με τρία μετάλλια, αφού προηγήθηκαν το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο της Στεφανίδη.

Ο Καραλής έκανε ακόμα έναν εκπληκτικό αγώνα, αποδεικνύοντας ότι το 2024 είναι η χρονιά του! Αυτό είναι το τρίτο του μετάλλιο σε επίπεδο αντρών, που ήρθε με νέο ατομικό ρεκόρ, το οποίο βελτίωσε κατά δύο εκατοστά.

Συγκεκριμένα, πήδηξε με άνεση τα 5,87μ. και θα μπορούσε να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αν δεν ήταν αυτός ο απίθανος αθλητής που ακούει στο όνομα Άρμαντ Ντουμπλάντις.

Ο Σουηδός ήταν για ακόμα μια φορά ανίκητος και κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κάνοντας νέο ρεκόρ αγώνων με 6,10μ.

Το προηγούμενο ήταν στα 6,06μ. και ανήκε κι αυτό στον Ντουμπλάντις, ο οποίος προσπάθησε να «σπάσει» το (δικό του) παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,24μ., αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 6,25μ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή