Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Κορίτσια από «χρυσάφι» έγραψαν ιστορία!

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκαν τα κορίτσια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης κι έγραψαν ιστορία για την Ελλάδα.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Κορίτσια από «χρυσάφι» έγραψαν ιστορία!
1'

Η Εθνική κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο Ομαδικό, το οποίο είναι το πρώτο για την Ελλάδα στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και 12ο συνολικά (1 χρυσό, 5 ασημένια, 6 χάλκινα).

Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στη διοργάνωση που έλαβε χώρα στο Βελιγράδι, όπου μέτρησε συνολικά τρία μετάλλια (ένα χρυσό και δύο ασημένια).

Η ελληνική σημαία ανέβηκε στον υψηλότερο ιστό κι ακούστηκε ο εθνικός ύμνος προς τιμήν των Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Άρτεμη Κουτράκη, Σοφία Ρηγάκου, Βασιλική Θάνου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κουτράκη συμμετείχε στον τελικό ως πρώτη αναπληρωματική, λόγω του τραυματισμού της Ιφιγένειας Κρομμυδάκη.

Τα «χρυσά» κορίτσια εκτέλεσαν θαυμάσια το πρόγραμμά τους, με θέμα «Warriors» και συγκέντρωσαν 270.1980 βαθμούς που ήταν αρκετοί για να τις κατατάξουν πρώτες και καλύτερες. Το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού κατέκτησε η Ιταλία με 254.7454 βαθμούς και το χάλκινο η Μ. Βρετανία με 219.0228 βαθμούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή