Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντιδράσεις για τα «ιπτάμενα ταξί» στο Παρίσι

Η δήμαρχος του Παρισιού είναι αντίθετη με την εξέδρα που θα τοποθετηθεί στο Σηκουάνα για τα «ιπτάμενα ταξί» που θα χρησιμοποιηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντιδράσεις για τα «ιπτάμενα ταξί» στο Παρίσι
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
1'

Η δημιουργία μιας πλωτής εξέδρας, η οποία θα επιτρέψει την απογείωση και την προσγείωση «ιπτάμενων ηλεκτρικών ταξί» στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, επιτράπηκε σήμερα με κυβερνητική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η εξέδρα θα τοποθετηθεί στο Σηκουάνα και «η εκμετάλλευσή της θα μπορεί να συνεχισθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024», διευκρινίζεται στην απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, το "πράσινο φως" της οποίας για το πείραμα αυτό αναμενόταν εδώ και μήνες.

Όμως η λειτουργία της, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) απειλείται από την άρνηση της δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό.

Το Συμβούλιο του Παρισιού είχε ήδη αντιταχθεί σε αυτό το έργο και το δημαρχείο του Παρισιού θα προσβάλει στο δικαστήριο το κυβερνητικό διάταγμα, σύμφωνα με το περιβάλλον της σοσιαλίστριας δημάρχου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 αρχίζουν στις 26 Ιουλίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
14:59ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σάμο

14:59ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σάμο