Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας: Δεύτερη στην Ευρώπη η Γεωργία Μακρή! (video)

Το δεύτερο μετάλλιό της πανηγυρίζει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων, το οποίο διεξάγεται στη Βιέννη.  
KOE

Μια μέρα μετά το χρυσό μετάλλιο του Κωνσταντή Χουρδάκη, η Γεωργία Μακρή πανηγύρισε τη κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 10 χλμ Νέων Γυναικών.

Η Μακρή είχε γενέθλια την Παρασκευή (12/7) και μια ημέρα αργότερα φρόντισε να κάνει το καλύτερο δώρο στον εαυτό της. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια έδωσε μια συγκλονιστική «μάχη» με τη Γαλλίδα, Κλεμένς Κοκορντάνο. Οι δυο τους ξέφυγαν στα τελευταία μέτρα και πήγαιναν στη κυριολεξία χεριά με χεριά.

Ήταν ξεκάθαρο πως θα κέρδιζε η πιο τυχερή και αυτή ήταν η Γαλλίδα. Το φώτο φίνις ανέδειξε τη νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης που έκανε χρόνο 2:09:51.60 ενώ η Γεωργία Μακρή τερμάτισε σε 2:09:51.71!

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Ιταλίδα Κιάρα Σαντζούλο με επίδοση 2:11:06.67, ενώ στο αγώνισμα, στο οποίο τερμάτισαν 24 κολυμβήτριες, υπήρχε και δεύτερη ελληνική συμμετοχή, με την Καλλιόπη Κανόνγκα να κατατάσσεται 13η με χρόνο 2:13:14.35.

Ο αγώνας και ο συγκλονιστικός τερματισμός: