Κάρλος Αλκαράθ: Ποιος είναι ο νέος «βασιλιάς» του τένις που «στέφθηκε» από την Κέιτ Μίντλετον

Ο Κάρλος Αλκαράθ κατέκτησε το 4ο Grand Slam σε ισάριθμους τελικούς και είναι ήδη το νέο μεγάλο όνομα του παγκόσμιου τένις.

Κάρλος Αλκαράθ: Ποιος είναι ο νέος «βασιλιάς» του τένις που «στέφθηκε» από την Κέιτ Μίντλετον
ΑΜΠΕ
3'

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν ο νικητής του Wimbledon για δεύτερη σερί χρονιά.

Μετά από μια συγκλονιστική εμφάνιση επικράτησε με 3-0 σετ του σπουδαίου Νόβακ Τζόκοβιτς και επιβεβαίωσε πως είναι ο νέος «βασιλιάς» αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο τένις.

Ο τελικός ήταν ιδιαίτερος, μιας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον βρέθηκε στις εξέδρες, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο.

Σε μια κίνηση που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως συμβολική, μιας και θεωρούν πως αυτός ο αγώνας έστεψε τον Αλκαράθ νέο «βασιλιά» του παγκόσμιου τένις, η πριγκίπισσα Κέιτ, ήταν αυτή που παρέδωσε το τρόπαιο στον Ισπανό τενίστα μέσα σε αποθέωση από το κοινό.

Ποιο είναι το παιδί-θαύμα από την Ισπανία

Ο Κάρλος Αλκαράθ γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 2003 στο Ελ Παλμάρ της Μούρθια στην Ισπανία. Οι γονείς του είναι ο Κάρλος Αλκαράθ Γκονζάλεθ και η Βιρτζίνια Γκαρφία Εσκανδόν και έχει τρία αδέρφια. Ξεκίνησε να παίζει τένις στον σύλλογο Real Sociedad Club de Campo de Murcia όπου ο πατέρας του ήταν διευθυντής ακαδημίας τένις. Το 2018, άρχισε να παίζει για τη Juan Carlos Ferrero’s Equelite JC Ferrero Sport Academy.

Ως έφηβος, ο Αλκαράθ έφτασε μέχρι το Νο. 22 στην κατάταξη των juniors και κέρδισε δύο τίτλους στα τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) των νέων. Αφού έγινε επαγγελματίας τενίστας το 2018, κέρδισε τρεις τίτλους στο ITF Men’s World Tennis Tour και τέσσερις στο ATP Challenger Tour και μπήκε στους 100 πρώτους στην κατάταξη τον Μάιο του 2021.

Δύο μήνες αργότερα, έφτασε στον πρώτο του τελικό ATP Tour στο Όπεν της Κροατίας του 2021, όπου κέρδισε τον πρώτο του τίτλο για να γίνει ο νεότερος τενίστας που κατακτά τίτλο στο ATP Tour μετά το 2008 και τον Κέι Νισικόρι.

Μπήκε στους 50 κορυφαίους τενίστες αφού έφτασε στους προημιτελικούς στο US Open του 2021 και τον Νοέμβριο κέρδισε τους τελικούς του ATP Next Generation 2021. Στο Rio Open του 2022, έγινε ο νεότερος παίκτης που κέρδισε έναν τίτλο ATP 500 και ανέβηκε στους 20 καλύτερους της κατάταξης, ενώ εν συνεχεία κατέκτησε το US OPEN του 2022.

Στο Γουίμπλεντον δεν είχε φτάσει ποτέ στους προημιτελικούς μέχρι που νίκησε τον πρώην δευτεραθλητή Ματέο Μπερετίνι στη περσινή διοργάνωση, στη συνέχεια επικράτησε του Χόλγκερ Ρούνε, αλλά και του Ντανιίλ Μεντβέντεφ για να φτάσει στον τελικό και να θριαμβεύσει απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Κάτι που επανέλαβε την Κυριακή (14/7), έχοντας κατακτήσει πριν μερικούς μήνες και το Roland Garros (έγινε ο νεαρότερος στην ιστορία που κατακτά Major σε όλες τις επιφάνειες), έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμους τελικούς Γκραν Σλαμ και όντας το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τα ρεκόρ του Αλκαράθ και τα χρήματα που κέρδισε στο Γουίμπλεντον

Από χθες ο Κάρλος Αλκαράθ είναι μόλις ο 6ος στα χρονικά του αθλήματος, μετά τους Μποργκ, Λέιβερ, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, που κατακτά back to back τα δύο πιο απαιτητικά Grand Slam της σεζόν σε Παρίσι και Λονδίνο!

Και μέσα σε όλα με την κατάκτηση του Γουίμπλεντον έγινε πλουσιότερος κατά 3,14 εκατομμύρια ευρώ!

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή