Παρίσι: Η δήμαρχος βούτηξε στον Σηκουάνα για να δείξει ότι το νερό είναι καθαρό ενόψει Ολυμπιακών

Η Δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, κολύμπησε στον Σηκουάνα για να αποδείξει ότι είναι αρκετά καθαρό το νερό για να διεξαχθούν αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρίσι: Η δήμαρχος βούτηξε στον Σηκουάνα για να δείξει ότι το νερό είναι καθαρό ενόψει Ολυμπιακών
AP Photos
1'

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό κολύμπησε στον ποταμό Σηκουάνα την Τετάρτη (17/7), εκπληρώνοντας μια υπόσχεση που είχε δώσει, ώστε να πείσει τους αμφισβητίες ότι τα νερά θα είναι αρκετά καθαρά για τη διεξαγωγή αθλημάτων κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η Ινταλγκό έκανε τη βουτιά της γύρω στις 10 το πρωί, σε μια ιδιαίτερα καλοκαιρινή μέρα στο Παρίσι, με τους επισκέπτες να συνωστίζονται σε κοντινές γέφυρες για να την δουν, μετά από πολλές αναβολές λόγω βροχής αλλά και αμφιβολιών για την ποιότητα του νερού.

Η δήμαρχος εμφανίστηκε με κολυμβητική στολή και γυαλιά και κολύμπησε στον Σηκουάνα μαζί με τον Τόνι Εστανγκέ, τον επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Στην αρχή έκανε κωπηλασία και μετά κολύμπησε, κάνοντας και βουτιά.

«Έχουμε δουλέψει πολύ, πολύ σκληρά και μετά κατεβαίνεις στο νερό και φαίνεται φυσικό», είπε η Αν Ινταλγκό μετά την κολύμβηση. «Το νερό είναι πολύ, πολύ καλό, λίγο δροσερό».

Τα σκέλη τριάθλου και μαραθωνίου κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, πρόκειται να διεξαχθούν στον Σηκουάνα.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο ποιότητας του νερού του Σηκουάνα στις 12 Ιουλίου, με βάση την ανάλυση νερού από την «Eau de Paris», η ποιότητα του νερού θα ήταν κατάλληλη για κολύμπι σε έξι από τις επτά ημέρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή