Formula 1: Ιστορική πρώτη νίκη για τον Πιάστρι στην Ουγγαρία

Formula 1: Έκαναν το 1-2 οι McLaren στο grand prix με τον Όσκαρ Πιάστρι να παίρνει την πρώτη νίκη της καριέρας του – Μεγάλο επίτευγμα για τον τρίτο Λιούις Χάμιλτον.

Formula 1: Ιστορική πρώτη νίκη για τον Πιάστρι στην Ουγγαρία
1'

Κάθε grand prix που δε βρίσκει τον Μαξ Φερστάπεν νικητή, αποτελεί έκπληξη. Στην πίστα της Ουγγαρίας, ο Ολλανδός έμεινε εκτός βάθρου (5ος), με τη McLaren να κάνει το 1-2! Ο Όσκαρ Πιάστρι ήταν ο θριαμβευτής, με τον Αυστραλό να παίρνει την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Δεύτερος τερμάτισε ο έτερος οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις. Οι δύο οδηγοί με αντίθετες θέσεις είχαν κάνει το 1-2 και στις κατατακτήριες δοκιμές. Τρίτος ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes. Ο Βρετανός οδηγός μάλιστα, έγραψε ιστορία με τη θέση στο βάθρο που κατέκτησε.

Αυτή ήταν η 200η φορά στην τεράστια καριέρα του που ανεβαίνει στο βάθρο. Επίτευγμα που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος οδηγός στη Formula 1!

GTBQDT6W8AA3hZZ.jpg

Η στιγμή που έκλεψε τις εντυπώσεις πάντως, ήταν η «μάχη» του Φερστάπεν με τον Χάμιλτον για την 3η θέση. Ο Ολλανδός προσπάθησε με μανία να προσπεράσει τον οδηγό της Mercedes και σε μια στροφή οι δυο τους συγκρούστηκαν με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να βγαίνει εκτός και να υποχωρεί πέμπτος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή