Formula 1: Ιστορική πρώτη νίκη για τον Πιάστρι στην Ουγγαρία

Formula 1: Έκαναν το 1-2 οι McLaren στο grand prix με τον Όσκαρ Πιάστρι να παίρνει την πρώτη νίκη της καριέρας του – Μεγάλο επίτευγμα για τον τρίτο Λιούις Χάμιλτον.

Κάθε grand prix που δε βρίσκει τον Μαξ Φερστάπεν νικητή, αποτελεί έκπληξη. Στην πίστα της Ουγγαρίας, ο Ολλανδός έμεινε εκτός βάθρου (5ος), με τη McLaren να κάνει το 1-2! Ο Όσκαρ Πιάστρι ήταν ο θριαμβευτής, με τον Αυστραλό να παίρνει την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Δεύτερος τερμάτισε ο έτερος οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις. Οι δύο οδηγοί με αντίθετες θέσεις είχαν κάνει το 1-2 και στις κατατακτήριες δοκιμές. Τρίτος ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes. Ο Βρετανός οδηγός μάλιστα, έγραψε ιστορία με τη θέση στο βάθρο που κατέκτησε.

Αυτή ήταν η 200η φορά στην τεράστια καριέρα του που ανεβαίνει στο βάθρο. Επίτευγμα που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος οδηγός στη Formula 1!

Η στιγμή που έκλεψε τις εντυπώσεις πάντως, ήταν η «μάχη» του Φερστάπεν με τον Χάμιλτον για την 3η θέση. Ο Ολλανδός προσπάθησε με μανία να προσπεράσει τον οδηγό της Mercedes και σε μια στροφή οι δυο τους συγκρούστηκαν με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να βγαίνει εκτός και να υποχωρεί πέμπτος.