Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Κίνα το πρώτο χρυσό στο Παρίσι – Αναβολή λόγω καιρού στο σκέιτμπορντ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Γεμάτο» είναι το πρωινό της πρώτης ημέρας στο Παρίσι, με την Κίνα να κατακτά το πρώτο χρυσό και τη βροχή να αναβάλει το σκέιτμπορντ.
EPA/VASSIL DONEV

Το πρώτο χρυσό είναι γεγονός και το κατέκτησε η χώρα που είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στη λίστα των μεταλλίων.

Ο λόγος για την Κίνα, η οποία πανηγύρισε την πρώτη θέση στο μικτό των 10 μέτρων στην σκοποβολή. Στον τελικό που έγινε στο Σατορού, οι Χουάν Γιουτίνγκ και Σενγκ Λιχάο επικράτησαν 16-12 των Κέουμ Ζιχέον και Παρκ Χαγιούν από τη Νότια Κορέα.

Το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο ήταν και το πρώτο χρονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέληξε στους Καζάκους, Αλεξάντρα Λε και Ισλάμ Στεπάγεφ, οι οποίοι νίκησαν 17-5 τους Αννα Γιάνσεν και Μαξιμίλιαν Ούλμπριχ από την Γερμανία, στον μικρό τελικό.

Η βροχή έφερε την πρώτη αναβολή

Οι κακές καιρικές συνθήκες αποτέλεσε πρόβλημα από την τελετή έναρξη της Παρασκευής (26/7), με τη βροχή να εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους αθλητές και κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας.

Μάλιστα, ο αγώνας street ανδρών στο σκέιτμπορντ οδηγήθηκε σε μετάθεση για τις 29 Ιουλίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι αθλητές δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω της επιφάνειας του δρόμου, η οποία ήταν πολύ λεία λόγω της βροχής.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι προβλήματα υπάρχουν και στο τένις! Μάλιστα, σε πρώτη φάση θα υπάρξει καθυστέρηση στον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπάς, ο οποίος αν δεν βελτιωθεί ο καιρό μπορεί να οδηγηθεί κι αυτός σε αναβολή.

Σχετικές ειδήσεις