Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τρίτο κρούσμα ντόπινγκ στο Παρίσι, θετική πυγμάχος από τη Νιγηρία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τρίτο κρούσμα ντόπινγκ στο Παρίσι, καθώς θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε η Σίνθια Ογκουνσεμιλόρε.
EPA/Miguel Tona

Διανύουμε μόλις τη δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο ήδη έχουν γνωστοποιηθεί τρία κρούσμα ντόπινγκ.

Το πρώτο ήταν ο Ιρακινός τζουντόκα, Σαγιάντ Σεχέν, ενώ ακολούθησε η αθλήτρια του βόλεϊ της Δομινικανής Δημοκρατίας, Λισβέλ Ιβ Μεχία. «Αισθάνομαι πολύ άσχημα και απογοητευμένη από τον εαυτό μου. Ηταν μία αμέλεια εκ μέρους μου να μην επιβεβαιώσω πριν πάρω ένα φάρμακο για την κατακράτηση υγρών», δήλωσε η αθλήτρια, η οποία αποκλείστηκε από τους αγώνες και κινδυνεύει με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό.

Το… κακό τρίτωσε, καθώς θετική βρέθηκε κι η πυγμάχος ελαφρών βαρών, Σίνθια Ογκουνσεμιλόρε. Η ουσία που εντοπίστηκε σε έλεγχο εκτός αγώνων ήταν η furosemide, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Μεχία.

Η Ογκουνσεμιλόρε τέθηκε προσωρινά εκτός αγώνων, κάτι που φυσικά σημαίνει ότι βγαίνει νοκ άουτ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να θυμίσουμε ότι ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει, την Τρίτη (30/7), την Γου Σιχ Γι από την Ταϊβάν.

Όπως αναφέρει κι η ITA στην ανακοίνωση της: «Η αθλήτρια έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει την επιβολή της προσωρινής αναστολής ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου – Τμήμα Αντιντόπινγκ. Η αθλήτρια έχει επίσης το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του Β΄ δείγματος».

Σχετικές ειδήσεις