Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αναβλήθηκαν οι προπονήσεις τριάθλου λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Προβλημάτων συνέχεια στο Παρίσι, καθώς οι διοργανωτές ακύρωσαν τις προπονήσεις του τριάθλου, λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα.

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
EPA/Miguel Tona / POOL
1'

Οι βροχοπτώσεις των δύο προηγούμενων ημέρων επηρέασαν τα νερά του φημισμένου ποταμού, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να φιλοξενήσει τους αθλητές.

Το τρίαθλο είναι το πρώτο Ολυμπιακό άθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στον Σηκουάνα. Είναι προγραμματισμένο για τη δεύτερη εβδομάδα των αγώνων, πριν από την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (28/7), η οργανωτική επιτροπή, σε συνεργασία με την ομοσπονδία τριάθλου και τις τοπικές αρχές έλαβαν την «κοινή απόφαση να ακυρώσουν το κολυμβητικό μέρος της εξοικείωσης», καθώς «τα επίπεδα μόλυνσης του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις».

Οι διοργανωτές παραμένουν «βέβαιοι» ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά την Τρίτη (30/7) και την Τετάρτη (31/7). Παρ’ όλα αυτά, δεν γνωστοποίησαν τα επίπεδα των βακτηρίων E.Coli και εντερόκοκκου που πρέπει να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, αλλά υπογραμμίσθηκε «η προτεραιότητα της υγείας των αθλητών».

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίσθηκε ότι οι προπονήσεις του τριάθλου για το τρέξιμο και την ποδηλασία «θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή