Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι δύο πόντοι που «έκλεψαν» τη νίκη-πρόκριση από την Γκουντούρα

Το όνειρο της Δώρας Γκουντούρα για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά της ξεφασκίας, καθώς ηττήθηκε με 15-13 από τη Γαλλίδα Απιτί-Μπρουνέ, με τον προπονητή της να είναι έξαλλος με τις διαιτητικές αποφάσεις.
EPA/YOAN VALAT

Η Δώρα Γκουντούρα δεν πραγματοποίησε το όνειρο του μεταλλίου στη σπάθη, καθώς αποκλείστηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος, η οποία είναι νούμερο 6 στο ταμπλό, ηττήθηκε 15-13 σε μια αναμέτρηση-θρίλερ με τη Γαλλίδα Μανόν Απιτί-Μπρουνέ (Νο 3) για την προημιτελική φάση και έμεινε εκτός συνέχειας στο αγώνισμα.

Ωστόσο, ο προπονητής της Γκουντούρα ήταν έξαλλος με τις διαιτητικές αποφάσεις στο τέλος. Με το σκορ στο 14-13 υπέρ της Γαλλίδας, υπήρξαν δύο πόντοι που η Ελληνίδα ζήτησε τσεκ στο βίντεο, αλλά κρίθηκαν ως μη γενόμενοι.

«Αυτό που έγινε είναι σκάνδαλο. Ήθελαν να περάσει η Γαλλίδα στα ημιτελικά, επειδή αποκλείσαμε την προηγούμενη» τόνισε ο Θανάσης Δελενίκας λίγο μετά στην κάμερα της ΕΡΤ.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα, με καμία από τις δύο αντιπάλους να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ. Η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε στο ξεκίνημα η Απιτί-Μπρουνέ ήταν δύο πόντοι (4-2 και 7-5), αλλά η 27χρονη πρωταθλήτρια πάντα έβρισκε τον τρόπο να... επιστρέφει και πέρασε μπροστά με 8-7.

Η Γκουντούρα διατήρησε το προβάδισμα μέχρι και το 10-9, αλλά η 28χρονη Γαλλίδα αντέδρασε και με τρεις πόντους πέρασε μπροστά με 12-10. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ισοφάρισε 12-12, αλλά η Απιτί-Μπρουνέ ανέκτησε διαφορά δύο πόντων (14-12) και πήρε τελικά τη νίκη με αμφιλεγόμενο τρόπο.

Σχετικές ειδήσεις