Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξέσπασε σε κλάματα η Γκουντούρα μετά τον αποκλεισμό - «Είναι σκάνδαλο...»

Η Δώρα Γκουντούρα πήγε στο Παρίσι με όνειρα για μετάλλιο, αλλά αποκλείστηκε άδικα από τη Γαλλίδα Απιτί-Μπρουνέ και λύγισε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Με απογοήτευση και μεγάλες ενστάσεις για τις διαιτητικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε η παρουσία της Δώρας Γκουντούρα στο Παρίσι.

Η Ελληνίδα αθλήτριας της ξιφασκίας πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με όνειρα για μετάλλιο, πάλεψε κόντρα στη χάλκινη ολυμπιονίκη του Τόκιο και νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Μανόν Απιτί-Μπρουνέ, ωστόσο έχασε στα σημεία με 15-13.

Η Γκουντούρα και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, ωστόσο, είχαν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, με τον ρέφερι του ματς να ακυρώνει δύο πόντους με το σκορ στο 14-13 υπέρ της Γαλλίδας.

Ειδικά στην μία περίπτωση, ο προπονητής της Ελληνίδας διαμαρτυρήθηκε έντονα, φωνάζοντας «ντροπή σας» προς τους διαιτητές, ενώ λίγο αργότερα στις δηλώσεις που ακολούθησαν έκανε λόγο για σκάνδαλο.

«Αυτό που έγινε σήμερα δεν είναι αδικία. Είναι σκάνδαλο! Έπαιζε μία Γαλλίδα και έπρεπε να περάσει. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να λήξει 15-9 υπέρ μας. Είναι τεράστια αδικία. Είναι κρίμα κάποιοι να παίζουν με τον κόπο των παιδιών. Είναι αδικία!», τόνισε.

Από την πλευρά της η Δώρα Γκουντούρα τόνισε με τη σειρά της πως έχει ενστάσεις για τις αποφάσεις και στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα.

«Είναι μία πάρα πολύ καλή αθλήτρια (σ.σ. η Γαλλίδα). Έχω κάποιες αμφιβολίες για μερικά χτυπήματα, αλλά δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ την διαιτησία ως δικαιολογία. Πιστεύω πως η διαιτησία είναι η δικαιολογία των αδύναμων. Θέλω να δω κάποια χτυπήματα, μόλις ηρεμήσω. Θα μπορούσε να είχε πάει στο 14-14 και να κριθεί στο χτύπημα η πρόκριση. Παρόλα αυτά είμαι απόλυτα ευχαριστημένη».

Εκείνη τη στιγμή η Ελληνίδα αθλήτρια συγκινήθηκε, τονίζοντας πως «το μετάλλιο για μένα δεν είναι στο γήπεδο, αλλά στις προπονήσεις όπου κάθε φορά παλεύω με Θεούς και δαίμονες».