Ο Τσελίδης το πρώτο ελληνικό μετάλλιο – Πήρε το χάλκινο στο τζούντο!

Εκπληκτικός Θοδωρής Τσελίδης στον τελικό του ρεπεσάζ των 90 κιλών, νίκησε τον Τριστάνι Μοσακλισβίλι και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!
INTIME SPORTS

Συγκινητικός Θοδωρής Τσελίδης στον τελικό του ρεπεσάζ των 90 κιλών στο τζούντο! Ο Έλληνας αθλητής με επιβλητική εμφάνιση, χαρίζει στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κατακτώντας το χάλκινο. Μετάλλιο το οποίο είναι το τρίτο στην ιστορία στο άθλημα του τζούντο.

Αντίπαλός του ήταν ο Ισπανός, Τριστάνι Μοσακλισβίλι, ο οποίος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει τον Τσελίδη. Ο Έλληνας άρχισε με βαζάρι πολύ νωρίς και εν συνεχεία έκανε διαρκείς επιθέσεις. Προσπαθώντας να «φορτώσει» ποινές τον αντίπαλό του.

Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, ο οποίος έφτασε στο τέλος του με το θρίαμβο του Θοδωρή Τσελίδη που κρεμά στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο!

Μάλιστα, αυτός ο τεράστιος αθλητής, αν δεν είχε αδικηθεί ξεκάθαρα απέναντι στον Γάλλο στα προημιτελικά, ίσως να έφτανε μέχρι την κορυφή καθώς έδειξε πως δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από κανέναν αντίπαλο της κατηγορίας. Ακόμη κι έτσι φυσικά, η επιτυχία του είναι μεγάλη και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως και στον προπονητή του, Νίκο Ηλιάδη.

Το μεγαλείο του Τσελίδη φάνηκε μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση. Αντί να πανηγυρίσει με τον προπονητή του ή μόνος του την τεράστια επιτυχία του, έσπευσε να αγκαλιάσει τον συναθλητή του που ήταν εμφανώς στεναχωρημένος απ' την ήττα του.

Το συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού στον «χάλκινο» Τσελίδη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τα συγχαρητήρια του για την παγκόσμια επιτυχία του Τσελίδη με το εθνόσημο μέσω μιας ανάρτησης στο X. «Θερμά συγχαρητήρια Θοδωρή, είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τα συγχαρητήρια του Δένδια στον Τσελίδη

«Θερμά συγχαρητήρια στον Θοδωρή Τσελίδη για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024! Καλή συνέχεια και στους υπόλοιπους αθλητές μας, μετά το σημερινό πρώτο μετάλλιο στο Παρίσι», έγραψε ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Τσελίδη.

Τα συγχαρητήρια του Κασσελάκη στον Τσελίδη

«Το πρώτο μας μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγχαρητήρια Θοδωρή Τσελίδη. Μας γέμισες με χαρά και υπερηφάνεια!», έγραψε μετά το χάλκινο μετάλλιο του Θοδωρή Τσελίδη.

Τα συγχαρητήρια της Σακελλαροπούλου στον Τσελίδη

«Θερμά συγχαρητήρια στον Θόδωρο Τσελίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο τζούντο, το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Μια νίκη που δίνει σε όλους μας χαρά και μας κάνει περήφανους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα ελληνικά μετάλλια στο τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

2004 Αθήνα Ηλίας Ηλιάδης -81 Χρυσό

2012 Λονδίνο Ηλίας Ηλιάδης -90 Χάλκινο

2024 Παρίσι Θοδωρής Τσελίδης -90 Χάλκινο

Σχετικές ειδήσεις