Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Εθνική πόλο γυναικών γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα ματς, αυτή τη φορά απ’ την Ισπανία με 10-8.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών
INTIME SPORTS
2'

Παρά την καλή της παρουσία, η Εθνική πόλο των γυναικών δεν κατάφερε να πάρει κάτι απ’ το παιχνίδι με την Ισπανία. Η Ελλάδα ηττήθηκε απ’ τη «ρόχα» με 10-8, στο δεύτερο ματς που έδωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι έμεινε χωρίς επικράτηση σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η Ισπανία έτσι κι αλλιώς είναι μεγάλη δύναμη στο πόλο γυναικών, δεν είναι τυχαίο πως ήταν φιναλίστ στο Τόκιο. Έτσι, παρά την πίκρα της ήττας, η Ελλάδα μπορεί να κρατήσει την καλή της παρουσία για τα κρίσιμα δύο επόμενα ματς. Αρχικά κόντρα στην Ιταλία την Παρασκευή (2/8 στις 16:35) όπου με νίκη ουσιαστικά θα εξασφαλιστεί η παρουσία στα προημιτελικά.

Η Εθνική μας άρχισε καλά και προηγήθηκε 2-0. Οι Ισπανίδες ισορρόπησαν γρήγορα και πήραν προβάδισμα. Στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου η Ελλάδα πέρασε ξανά μπροστά με 6-5, αλλά γρήγορα η Ισπανία ανέτρεψε το σκορ. Η Ελλάδα ισοφάρισε σε 7-7 κι εκεί η χώρα της Ιβηρικής έκανε το καθοριστικό βήμα για τη νίκη παίρνοντας προβάδισμα 9-7.

Οι Ισπανίδες έκαναν και το 10-7, όπου ουσιαστικά τελείωσαν όλα. Στο τελευταίο τρίλεπτο η Εθνική μας μείωσε στο τελικό σκορ (10-8).

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 1-1

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Οκα): Εστερ, Πιράλκοβα, Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεθ, Κρέσπι, Ρουίθ 2, Πένια, Φόρκα 4, Κάμους 1, Γκαρσία, Λέιτον 1, Τερέ

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή