Παγκόσμιος ξεσηκωμός: Ιταλίδα μποξέρ αποχώρησε μόλις κατάλαβε πως αντιμετωπίζει… άντρα!

Η ΔΟΕ έδωσε άδεια στην Ιμάνι Κελίφ να αγωνιστεί παρότι είχε αποκλειστεί στο παρελθόν καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης φανέρωναν πως πρόκειται για άντρα, με την Άντζελα Καρίνι να εγκαταλείπει τον αγώνα και να έχει δίπλα της όλο τον αθλητικό-και όχι μόνο-πλανήτη!
EPA/YAHYA ARHAB

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, δυστυχώς το Παρίσι θα μείνει στην ιστορία και για έναν ακόμη άκρως αρνητικό λόγο. Στην πυγμαχία των γυναικών εδώ και μέρες υπάρχουν αντιδράσεις για τη συμμετοχή της Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία. Η οποία το παρουσιαστικό της αλλά και οι μετρήσεις τεστοστερόνης που της έχουν γίνει, φανερώνουν πως πρόκειται για… άνδρα!

Κάτι που αντιλήφθηκε η Ιταλίδα αντίπαλός της, Άντζελα Καρίνι. Η οποία και άντεξε μόλις 46 δευτερόλεπτα στο ρινγκ και εγκατέλειψε τον αγώνα, μετά από τα πρώτα χτυπήματα που δέχτηκε. Μάλιστα η κοπέλα απ’ την Ιταλία τράβηξε το χέρι της απ’ τον διαιτητή όταν αυτός έδειχνε το αποτέλεσμα, δεν αντάλλαξε χειραψία με την αντίπαλό της, γονάτισε και έβαλε τα κλάματα!

«Προτίμησα να σταματήσω για το καλό της υγείας μου. Ποτέ δεν έχω δεχθεί ξανά τέτοια χτυπήματα», δήλωσε η Καρίνι. Η οποία και λαμβάνει τη στήριξη του παγκόσμιου αθλητισμού και όχι μόνο.

Για την Κελίφ οι αντιδράσεις ήταν έντονες απ’ τη στιγμή που η ΔΟΕ επέτρεψε τη συμμετοχή της. Μία απ’ τις δύο αθλήτριες στην πυγμαχία που έχει κάνει φυλλομετάβαση. Το πλέον περίεργο με την απόφαση της ΔΟΕ, είναι πως λίγο καιρό πριν η Αλγερινή είχε «κοπεί» και αποκλειστεί απ’ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γιατί δεν είχε περάσει τα τεστ τεστοστερόνης αναφορικά με την καταλληλότητα φύλλου. Κοινώς τα επίπεδά της ήταν υπερβολικά αυξημένα για να θεωρηθεί γυναίκα.

Μάλιστα, είχε υποβληθεί και σε τεστ DNA όπως είχαν αποκαλύψει οι διοργανωτές, το οποίο έδειξε χρωμοσώματα ΧΥ, τα οποία είναι αρσενικά (ΧΧ τα θηλυκά).

Η Κελίφ είχε αγωνιστεί και στο Τόκιο, με τη ΔΟΕ να δικαιολογείται πως το διαβατήριό της γράφει «γυναίκα» και πως πέρασε τους κανόνες επιλεξιμότητας, χωρίς πάντως να εξηγεί ποιοι ακριβώς είναι αυτοί.

Ξέσπασε η Μελόνι!

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει είναι τεράστιος, σε σημείο που και η Ιταλίδα πρωθυπουργός πήρε θέση: «Πιστεύω ότι αθλητές που έχουν αντρικά γεννητικά όργανα δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτοί σε γυναικείους διαγωνισμούς. Αυτό δεν είναι διότι θέλει κάποιος να τους διακρίνει κατά κάποιου άλλου, αλλά για να προστατευτούν τα δικαιώματα των γυναικών αθλητών που είναι να αγωνίζονται επί ίσοις όροις», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.