Μυθικός Απόστολος Χρήστου στο Παρίσι! Ιστορικό ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Απόστολος Χρήστου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στην κολύμβηση!
INTIME SPORTS

Το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ήρθε από την κολύμβηση και τον Απόστολο Χρήστου, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 200μ. ύπτιο!

Ο Έλληνας πρωταθλητής με μια μυθική εμφάνιση πήρε το ασημένιο, μετά το χάλκινο του Θεόδωρου Τσελίδη στο τζούντο και έγραψε ιστορία, μιας κι αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

O αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό με 1:54.82 και έχασε μόνο από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πήρε την πρώτη θέση με 1:54.26.

Ο Χρήστου έκανε μία τρομερή κούρσα, παίρνοντας από την αρχή μεγάλο προβάδισμα. Γύρισε στο πρώτο 100άρι σε 55.14, πιο γρήγορα ακόμη κι από το πέρασμα του Ααρον Πίρσολ στο ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2009. Σιγά-σιγά ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος, που ήταν έτσι κι αλλιώς το φαβορί του τελικού, μείωσε τη διαφορά και τον προσπέρασε, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με 1:54.26.

Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 1:54.82, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Απόστολου Σίσκου (1:55.42 από τις 19/6 στο Βελιγράδι) και κράτησε τη δεύτερη, μπροστά από τον Ελβετό Ρόμαν Μιτιούκοφ που πήρε την τρίτη θέση με 1:54.85.

Θυμίζουμε ότι ο Χρήστου πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των 100μ. ύπτιο και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, χάνοντας το μετάλλιο για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου.

Συνολικά η Ελλάδα έφτασε τα 123 μετάλλια στη σύγχρονη μορφή των Ολυμπιακών Αγώνων, από το 1896 μέχρι σήμερα.

«Δεν έχω πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει»

Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα του, ο Απόστολος Χρήστου τόνισε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη την επιτυχία του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε λίγες μέρες από την κόλαση πήγε στον παράδεισο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν το πιστεύω, δεν έχω πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει! Σε λίγες μέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο.

Ήξερα ότι έχω δυνατότητες για το μετάλλιο, μπήκα δυνατά από την αρχή, έβλεπα ότι ήμουν μπροστά, στο τέλος έχασα δυνάμεις, αλλά είχα πάρει διαφορά και έτσι κατάφερα να πάρω το μετάλλιο. Τα έπαιξα όλα για όλα και ανταμείφθηκα».

«Δεν μπορώ να το πιστέψω, πάντα στο μυαλό μου είχα τα 100 μέτρα, δεν ήταν βασικός στόχος τα 200μ, βρήκα δυνάμεις για να κολυμπήσω ένα απίστευτο 200άρι. Πλέον είναι το αγαπημένο μου το 200άρι».

Σχετικές ειδήσεις