Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μαγικός» Χρήστου, εκπληκτική Εθνική πόλο – Ο ελληνικός απολογισμός της 6ης μέρας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δοξάστηκαν τα ελληνικά χρώματα στο Παρίσι στην 6η μέρα του μεγάλου ραντεβού, με το μετάλλιο του Χρήστου να κλέβει την παράσταση.

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μαγικός» Χρήστου, εκπληκτική Εθνική πόλο – Ο ελληνικός απολογισμός της 6ης μέρας
INTIME SPORTS
3'

Όλη η Ελλάδα δάκρυσε από συγκίνηση για τον Απόστολο Χρήστου που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το δεύτερο για τα ελληνικά χρώματα που… πήραν μπροστά. Παράλληλα η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με το θρίαμβο επί των ΗΠΑ προκρίθηκε στα προημιτελικά, τη στιγμή που ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον τελικό του μονού σκιφ στην κωπηλασία. Αυτά κυριάρχησαν στην 6η μέρα των αγώνων στο Παρίσι.

Ο απολογισμός της Team Hellas για την 6η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων:

ΣΤΙΒΟΣ

22η με επίδοση 1:31.33 η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, στα 20 χιλιόμετρα βάδην.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στον τελικό του μονού σκιφ. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης τερμάτισε 3ος στην 2η ημιτελική σειρά, καλύπτοντας τα δύο χιλιόμετρα της διαδρομής σε 6 λεπτά, 40 δευτερόλεπτα και 78 εκατοστά. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 3 Αυγούστου (11:30).

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά εξασφάλισε η Εθνική πόλο ανδρών, που επικράτησε 13-11 των ΗΠΑ και σημείωσε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές του Α' ομίλου. Την ελληνική ομάδα περιμένουν πλέον τα δύο ντέρμπι της Α' φάσης, αρχής γενομένης από το ματς με την πρωταθλήτρια κόσμου Κροατία το Σάββατο (3/8, 13:05), που θα καθορίσουν την κατάταξή της.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο μεγάλος θρίαμβος φυσικά, ήρθε απ’ τον Απόστολο Χρήστου! Ο Ελληνας αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο, χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της στην κολύμβηση (σε πισίνα). Μετά την «πικρή» τέταρτη θέση στα 100μ., ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα πέτυχε αυτό που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί. Πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό με 1:54.82 και έχασε μόνο από τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος, που πήρε την πρώτη θέση με 1:54.26.

Στα προκριματικά 50μ ελεύθερο ανδρών, ο Στέργιος Μπίλας, στην παρθενική συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατετάγη 18ος με επίδοση 22.00 και αποκλείστηκε.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατετάγη όγδοος στα προκριματικά του αγωνίσματος με 21.86, ενώ με 21.62 πήρε την τέταρτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά και με τον 7ο χρόνο στο σύνολο πέρασε τελικό της Παρασκευής (21:30), για δεύτερη σερί διοργάνωση, μετά την πέμπτη θέση στο Τόκιο.

Το εισιτήριο για τους ημιτελικούς των 200μ. μικτή ατομική πήρε ο Απόστολος Παπαστάμος. Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 2:00.79 και ήταν ο μόνος που πέρασε με επίδοση άνω των δύο λεπτών. Στους ημιτελικούς έμεινε στη 16η και τελευταία θέση με χρόνο 2:01.02.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Με την 21η θέση στην 13η ιστιοδρομία ολοκλήρωσε ο Βύρων Κοκκαλάνης τις προσπάθειές του στο windsurfing (σ.σ. κατηγορία σκαφών IQFoil) της ιστιοπλοΐας, τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στη Μασσαλία. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Έλληνας πρωταθλητής υποχώρησε στην 22η θέση της γενικής με 178 βαθμούς ποινής, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της πρώτης δεκάδας, η οποία θα διεκδικήσει τα μετάλλια.

ΤΕΝΙΣ

Το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά αξεπέραστο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Αυτή την φορά στους προημιτελικούς, όπου ο Σέρβος επικράτησε με 2-0 σετ του Έλληνα πρωταθλητή (6-3, 7-6) και πήρε το «εισιτήριο» για την τετράδα του απλού ανδρών.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή