Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Χάλκινα» κουπιά! Οι Παπακωνταντίνου, Γκαϊδατζής έφεραν το τρίτο μετάλλιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής τερμάτισαν στην τρίτη θέση του τελικού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Χάλκινα» κουπιά! Οι Παπακωνταντίνου, Γκαϊδατζής έφεραν το τρίτο μετάλλιο
INTIME SPORTS
1'

Μετά το χάλκινο μετάλλιο του Θόδωρου Τσελίδη στο τζούντο και το ασημένιο του Απόστολου Χρήστου στην κολύμβηση, το καλό… τρίτωσε για την Ελλάδα.

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών και κατέκτησαν το χάλκινο. Το μετάλλιο που κατέκτησε το ελληνικό δίδυμο είναι το πέμπτο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσον αφορά στην κωπηλασία και το τρίτο στο Παρίσι 2024.

Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής έκαναν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και βρέθηκαν στην πρώτη θέση στα πρώτα μέτρα, ωστόσο στο τέλος δεν άντεξαν κι έχασαν στο… νήμα τη δεύτερη θέση.

Το «γαλανόλευκο» πλήρωμα «έπεσε» μαζί τους Στέφανο Όπο και Γκάμπριελ Σοάρες στη γραμμή του τερματισμού. Τελικά, η Ιταλία ήταν αυτή που κατέκτησε το ασημένιο με χρόνο 6:13.33 και τους Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζή να ακολουθούν μια… ανάσα πίσω τους (βλ. 6:13.44)!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιρλανδοί, Φιντάν ΜακΚάρθι και Πολ Ο'Ντόνοβαν με επίδοση 6:10.99 κι έκαναν το «back-to-back», καθώς ήταν «χρυσοί» στο ίδιο αγώνισμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

H εξάδα του τελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών

  1. Φιντάν ΜακΚάρθι και Πολ Ο'Ντόνοβαν (ΙΡΛΑΝΔΙΑ) ΧΡΥΣΟ
  2. Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες (ΙΤΑΛΙΑ) ΑΣΗΜΕΝΙΟ
  3. Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής (ΕΛΛΑΔΑ) ΧΑΛΚΙΝΟ
  4. Γιαν Σόιμπλε και Ραφαέλ Αουμαντά (ΕΛΒΕΤΙΑ)
  5. Λαρς Μάρτιν Μπένσκε και Ασκ Γιαρλ Τγιόεμ (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
  6. Γίρι Σίμανεκ και Μίροσλαβ Βραστίλ (ΤΣΕΧΙΑ)

Δείτε το video με την κούρσα των Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζή

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή