Ολυμπιακοί Αγώνες: Δύο χάλκινα μετάλλια, νίκη επί της Αυστραλίας – Ο απολογισμός της 7ης μέρας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες στην έβδομη μέρα του μεγάλου ραντεβού της Γαλλίας.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δύο χάλκινα μετάλλια, νίκη επί της Αυστραλίας – Ο απολογισμός της 7ης μέρας
INTIME SPORTS
3'

Η Ελληνική κωπηλασία καμαρώνει για τα δύο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν τα πληρώματά της στην 7η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό της χώρας μας στα 4 μετάλλια. Παράλληλα, η Εθνική ομάδα μπάσκετ θριάμβευσε επί της Αυστραλίας και περιμένει να δει αν θα εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Αναλυτικά όσα έκαναν οι ελληνικές παρουσίες στην 7η μέρα των αγώνων:

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Εκτός τελικού στα 25μ. πιστόλι γυναικών η Άννα Κορακάκη. Δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα του προκριματικού με επίδοση 570/600 βολές και κατετάγη 34η.

Ο Μάκης Μίτας στο πρώτο σκέλος του προκριματικού στο σκητ, με 73/75 βολές (25/25, 24/25 και 24/25) βρίσκεται στην όγδοη θέση του προκριματικού. Ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης κατατάσσεται 12ος μετά το πρώτο σκέλος του προκριματικού με 72/75 βολές (25/25, 23/25 και 24/25).

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Στον τελικό πέρασαν 3οι τα 1.000 μέτρα και μετά από μάχη ακόμη και για ψηλότερα, στο τέλος έπεσαν... σχεδόν μαζί με τους Ιταλούς στο φίνις, πίσω από τους πρώτους Ιρλανδούς.

Λίγη ώρα μετά, οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού αναδείχτηκαν «χάλκινες» στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών. Έδωσαν «μάχη» με το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας για να περάσουν από 4ες στην 3η θέση, κάτι που κατάφεραν.

Την έκτη θέση κατέλαβαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών, με χρόνο 7:13.30.

ΣΤΙΒΟΣ

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου αποκλείσθηκε από την συνέχεια των 100 μέτρων. Το ίδιο και ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία.

Η Τατιάνα Γκούσιν προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις ύψος. Η Ελληνίδα άλτρια, υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια το 1,83μ και το 1,88μ, ενώ απέτυχε στο πρώτο της άλμα στα 1,92 μέτρα. Ομως στην συνέχεια, η Γκούσιν πέρασε το συγκεκριμένο ύψος και συνέχισε στα 1,95 μέτρα, όπου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Η Παναγιώτα Δόση αποκλείσθηκε στο ίδιο αγώνισμα.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, πέρασε στον τελικό της σφυροβολίας, είχε καλύτερη βολή στα 75 μέτρα και 53 εκατοστά.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η ελληνική ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, καθώς κατετάγη 13η με 3:46.40. Απόστολος Χρήστου, Βαγγέλης Ντούμας, η Αννα Ντουντουνάκη και η Νόρα Δράκου έκλεισε την κούρσα.

Πέμπτος με τρία εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από το βάθρο των 50μ. ελεύθερο έμεινε ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Τερμάτισε σε 21.59.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Με την 11η θέση στην δεύτερη ιστιοδρομία ολοκλήρωσαν τα αδέλφια Αριάδνη και Οδυσσέας Σπανάκης τις προσπάθειές τους στην μεικτή κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας, τα αγωνίσματα της οποίας διεξάγονται στη Μασσαλία. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το ελληνικό πλήρωμα, το οποίο κατετάγη 13ο στην πρώτη κούρσα, βρίσκεται στην 14η θέση της γενικής κατάταξης με 24 βαθμούς ποινής.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

Η Εθνική ομάδα επικράτησε 77-71 της Αυστραλίας και πήρε την 3η θέση στον Α’ όμιλο του μπασκετικού τουρνουά. Για να μάθει αν προκρίνεται περιμένει το Σερβία-Νότιο Σουδάν, θέλοντας νίκη των Βαλκάνιων με 3 πόντους τουλάχιστον.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών έχασε 12-8 από την Ιταλία, γνωρίζοντας την τρίτη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια του Β΄ ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ακόμη ελπίδες πρόκρισης, αλλά θα χρειαστεί να νικήσει την Κυριακή (4/8, 21:05) τη Γαλλία και να ελπίζει σε κάποια διπλή ή τριπλή ισοβαθμία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή