Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έμεινε από δυνάμεις ο Ντούσκος – Τερμάτισε έκτος στον τελικό του μονού σκιφ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Στέφανος Ντούσκος μπήκε δυνατά, αλλά τελικά έμεινε από δυνάμεις και κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό του μονού σκιφ. 

Στέφανος Ντούσκος
INTIME SPORTS
1'

Ο Έλληνας σκιφίστας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, αλλά στα τελευταία 500 μέτρα δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω.

Ο Ντούσκος μπήκε δυνατά και στο πρώτο χιλιόμετρο βρέθηκε στην τρίτη θέση, κυνηγώντας ακόμα και τη δεύτερη. Στα 1.500 μέτρα, όμως, έπεσε τέταρτος (τον προσπέρασε ο Νεοζηλανδός, Τόμας Μάκιντος)κι από εκεί και πέρα, έμεινε με δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην έκτη θέση, με επίδοση 7:02.05.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός, Όλιβερ Τσάιντλερ (6:37.57), το ασημένιο ο Λευκορώσος, Γιαουχένι Ζαλάτι (6:42.96) και το χάλκινο μετάλλιο ο Ολλανδός, Σάιμον Φαν Ντορπ (6:44.72).

Η ελληνική κωπηλασία ολοκλήρωσε έτσι μια εξαιρετική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, καθώς και τα τέσσερα πληρώματα που βρέθηκαν στο Παρίσι αγωνίστηκαν σε ισάριθμους τελικούς.

Τα δίδυμα των Φίτσιου – Κοντού και Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή έφεραν και δύο χάλκινα, φτάνοντας συνολικά τα έξι για την Ελλάδα στην κωπηλασία, όσον αγορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εξάδα του τελικού στον τελικό του μονού σκιφ

  1. Όλιβερ Τσάιντλερ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) ΧΡΥΣΟ
  2. Γιαουχένι Ζαλάτι (ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ/Ουδέτερη σημαία) ΑΣΗΜΕΝΙΟ
  3. Σάιμον Φαν Ντορπ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ) ΧΑΛΚΙΝΟ
  4. Τιμ Μπράις (ΒΕΛΓΙΟ)
  5. Τόμας Μάκιντος (ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ)
  6. Στέφανος Ντούσκος (ΕΛΛΑΔΑ)

Το video του τελικού, όπου πήρε μέρος κι ο Στέφανος Ντούσκος

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή