«Πέταξε» στον τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου - Πότε είναι η μάχη για το χρυσό μετάλλιο

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε με το πρώτο του άλμα (8,32μ.) την πρόκριση στον τελικό του άλματος εις μήκος και δείχνει πανέτοιμος για να κατακτήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.
INTIME SPORTS

Είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον πλανήτη και το απέδειξε μια ακόμα φορά!

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν εντυπωσιακός στον προκριματικό του αγωνίσματός του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και με το πρώτο του άλμα πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής «πέταξε» στα 8 μέτρα και 32 εκατοστά (το όριο ήταν στα 8.15μ.) και έγινε ο πρώτος που πήρε άνετα το εισιτήριο για τη μάχη του μεταλλίου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι διακιολογημένα το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Ο τελικός του μήκους θα διεξαχθεί την Τρίτη (6/8) στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2.

«Για εμένα δεν ήταν κάτι να φτάσω στο 8,15» είπε σε δηλώσεις του μετά την πρόκριση o Τεντόγλου.

«Άμα έχει κόντρα άνεμο, δεν είναι εύκολο να κάνεις ρεκόρ. Αν στις 6 Αυγούστου με ευνοήσει ο καιρός μπορώ να κάνω και ρεκόρ» ανέφερε.

Οι αντίπαλοι του Τεντόγλου και το ρεκόρ του Καρλ Λιούις

Σε περίπτωση που ο Μίλτος Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της ερχόμενης Τρίτης (6/8, 21:15), θα γίνει ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμα, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

Από τους αντιπάλους του Έλληνα για το χρυσό μετάλλιο, αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός του Σουηδού, Ματίας Μοντλέρ (7.82μ) και του Αμερικανού, Τζάριον Λόσον (τρία άκυρα άλματα), ενώ σε καλύτερη κατάσταση έδειξαν πως βρίσκονται ο Τσέχος, Ράντεκ Γιούσκα (8.15μ.), ο Κινέζος, Γιανάν Βάνγκ (8.12μ.), ο Ελβετός, Σάϊμον Εχάμερ (8.09μ.), ο Κροάτης, Φίλιπ Πράβντιτσα (8.04μ.) και ο Ιταλός, Ματία Φουρλάνι (8.01μ.).

Οι άλτες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, είναι οι εξής:

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα)

Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία)

Γιανάν Βάνγκ (Κίνα)

Σάϊμον Εχάμερ (Ελβετία)

Φίλιπ Πράβντιτσα (Κροατία)

Ματία Φουρλάνι (Ιταλία)

Τζέϊκομπ Ντιούκς Φίνχαμ (Βρετανία)

Γουέϊν Πίνοκ (Τζαμάϊκα)

Μινγκούν Ζανγκ (Κίνα)

Αρνόβις Νταλμέρο (Κολομβία)

Κάρεϊ ΜακΛίοντ (Τζαμάϊκα)

Σάϊμον Μπατς (Γερμανία)

Σχετικές ειδήσεις