Απολαυστικός Μίλτος Τεντόγλου: «Παπατζιλίκια αυτά που λένε - Θα μπω "όλα μέσα" σε 2 μέρες για ρεκόρ»

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε την πρόκριση στον τελικό του άλματος εις μήκος και δήλωσε πανέτοιμος για ρεκόρ στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Απολαυστικός Μίλτος Τεντόγλου: «Παπατζιλίκια αυτά που λένε - Θα μπω "όλα μέσα" σε 2 μέρες για ρεκόρ»
INTIME SPORTS
2'

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν εντυπωσιακός στον προκριματικό του αγωνίσματός του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και με το πρώτο του άλμα πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Όπως συνηθίζει, βέβαια, ήταν ανάλογα απολαυστικός και στις δηλώσεις του λίγη ώρα αργότερα στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής «πέταξε» στα 8 μέτρα και 32 εκατοστά (το όριο ήταν στα 8.15μ.) και έγινε ο πρώτος που πήρε άνετα το εισιτήριο για τη μάχη του μεταλλίου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι διακιολογημένα το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Μάλιστα, στις δηλώσεις που έκανε παραδέχθηκε και ο ίδιος πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να κάνει μέχρι και ρεκόρ στον τελικό της Τρίτης (6/8).

«Το στάδιο είναι πολύ ωραίο, το ταρτάν είναι πολύ καλό. Είχε λίγο κρύο για μένα σήμερα, αλλά το πρωί είχε 17 βαθμούς. Είχε αντίθετο άνεμο, δεν ξέρω πόσο, αλλά ένιωθα αέρα όταν έτρεχα.

Δεν ήταν κάτι για μένα να κάνω 8.15μ., ούτε 8.30μ.. Μπορώ να πηδήξω πολύ παραπάνω. Ήταν ελεγχόμενη προσπάθεια. Σε δύο μέρες θα μπω "όλα μέσα"».

Αναφορικά με το στάδιο ανέφερε: «Αυτά που λένε ότι είναι 2% καλύτερο δεν νομίζω να ισχύει. Νομίζω ότι είναι παπατζιλίκια. Εμένα με βολεύουν αυτά τα στάδια που έχουν τσιμέντο και από πάνω ταρτάν. Μοιάζει με αυτό του Τόκιο, απλά είναι σε άλλο χρόνο. Νιώθω καλύτερα σε τέτοιου είδους στάδια, γιατί τρέχω καλύτερα, πατάω καλύτερα, έχω καλύτερη επαφή με το έδαφος».

Για τον τελικό: «Αν με ευνοήσει και λίγο ο καιρός θα είναι καλύτερα στον τελικό. Αν έχει αρνητικό άνεμο, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει ρεκόρ. Πιστεύω πως αν στις έξι του μήνα έχει ευνοϊκές συνθήκες, τότε θα μπορώ να κάνω ρεκόρ».

Ο τελικός του μήκους θα διεξαχθεί την Τρίτη (6/8) στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
15:03ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ταύρο

15:03ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ταύρο