Μίλτος Τεντόγλου: Οι αντίπαλοι στον τελικό του μήκους και το ρεκόρ του Καρλ Λιούις που κυνηγά

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε πανέτοιμος για το χρυσό μετάλλιο στον προκριματικό του μήκους και κυνηγά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μια ιστορική επίδοση του Καρλ Λιούις.
INTIME SPORTS

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πανέτοιμος να αφήσει το ονοματεπώνυμο του με ανεξίτηλα γράμματα στον παγκόσμιο αθλητισμό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ελληνας πρωταθλητής προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του άλματος εις μήκος στο Παρίσι, καθώς στον προκριματικό χρειάσθηκε μόνο ένα άλμα στα 8 μέτρα και 32 εκατοστά, για να υπερβεί το όριο πρόκρισης, που ήταν 8.15μ.

Ο Τεντόγλου έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι δικαιολογημένα το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ενώ στις δηλώσεις του ήταν απολαυστικός και εμφανίστηκε πανέτοιμος για πρωτιά με ρεκόρ.

Ο τελικός του μήκους θα διεξαχθεί την Τρίτη (6/8) στις 21:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2.

Σε περίπτωση που ο Μίλτος Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της ερχόμενης Τρίτης (6/8, 21:15), θα γίνει ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμα, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

Από τους αντιπάλους του Έλληνα για το χρυσό μετάλλιο, αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός του Σουηδού, Ματίας Μοντλέρ (7.82μ) και του Αμερικανού, Τζάριον Λόσον (τρία άκυρα άλματα), ενώ σε καλύτερη κατάσταση έδειξαν πως βρίσκονται ο Τσέχος, Ράντεκ Γιούσκα (8.15μ.), ο Κινέζος, Γιανάν Βάνγκ (8.12μ.), ο Ελβετός, Σάϊμον Εχάμερ (8.09μ.), ο Κροάτης, Φίλιπ Πράβντιτσα (8.04μ.) και ο Ιταλός, Ματία Φουρλάνι (8.01μ.).

Οι άλτες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, είναι οι εξής:

  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα)
  2. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία)
  3. Γιανάν Βάνγκ (Κίνα)
  4. Σάϊμον Εχάμερ (Ελβετία)
  5. Φίλιπ Πράβντιτσα (Κροατία)
  6. Ματία Φουρλάνι (Ιταλία)
  7. Τζέϊκομπ Ντιούκς Φίνχαμ (Βρετανία)
  8. Γουέϊν Πίνοκ (Τζαμάϊκα)
  9. Μινγκούν Ζανγκ (Κίνα)
  10. Αρνόβις Νταλμέρο (Κολομβία)
  11. Κάρεϊ ΜακΛίοντ (Τζαμάϊκα)
  12. Σάϊμον Μπατς (Γερμανία)

Σχετικές ειδήσεις