Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρόβλημα με τον Σηκουάνα - Νέα ακύρωση θέτει σε κίνδυνο τους αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παρά τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον καθαρισμό του Σηκουάνα τα προβλήματα παραμένουν.
EPA/ANDRE PAIN

Μετά από τη χθεσινή (3/8) προπόνηση που είχε ήδη ακυρωθεί, μια νέα προπόνηση κολύμβησης στον Σηκουάνα ακυρώθηκε την Κυριακή (4/8) λόγω της ποιότητας του νερού, πριν από τη μικτή σκυταλοδρομία του τριάθλου που είναι προγραμματισμένη για αύριο(5/8), ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπεσαν στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή τις νύχτες της 31ης Ιουλίου και της 1ης Αυγούστου, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν ξανά την προπόνηση κολύμβησης, χωρίς να προσδιορίσουν τα τελευταία στοιχεία για τη μόλυνση του νερού.

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να διοργανώσουμε τον αγώνα αύριο (σ.σ. Δευτέρα) και θα πάρουμε την απόφαση όπως έχει προγραμματιστεί αύριο το πρωί», δήλωσε η Αν Ντεσκάμπ, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η βροχή είχε ήδη δοκιμάσει τα νεύρα των διοργανωτών και των αθλητών με την αναβολή της διοργάνωσης του τριάθλου στις 30 Ιουλίου, ενώ είχαν προηγηθεί δύο ακυρώσεις προπονήσεων. Οι αγώνες ανδρών και γυναικών μπόρεσαν τελικά να διεξαχθούν την περασμένη Τετάρτη (31/7).

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων σημειώνει ότι ελπίζει σε «βελτίωση τις επόμενες ώρες» ώστε η μικτή σκυταλοδρομία να διεξαχθεί τη Δευτέρα το πρωί:

«Δεν έχω τα τελευταία στοιχεία, περιμένουμε βελτίωση στην πρόγνωση του καιρού, ο ήλιος έχει πολύ θετικό αντίκτυπο», είπε η εκπρόσωπος.

Οι αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας πρέπει επίσης να διεξαχθούν στον Σηκουάνα στις 8 και 9 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις